Κλειστά τα πάρκα από τον Πατούλη ανοιχτά… όμως τα εμπορικά!

Σ’ όλο τον πλανήτη στους καύσωνες, τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία δείχνουν εικόνες με τον κόσμο στα πάρκα για μια ανάσα δροσιάς. Εδώ τα κλείσαμε.

Οι μοναδικοί πνεύμονες καθαρού αέρα και δροσιάς της πόλης κλείνουν στη μέση του χειρότερου καύσωνα του καλοκαιρού “για προληπτικούς λόγους” με απόφαση του Πατούλη. Ναι καλά πληφορηθήκατε. Η κυβέρνηση δια χειρός… του Περιφερειάρχη Αττικής είχε αυτήν την φαεινή ίδεα την ώρα που τα καταστήκατα την Κυριακή θα είναι ανοικτά.

Η απόφαση αυτή συνάδει με εκείνη του φιλεργατικού για μια μέρα, Άδωνη Γεωργιάδη που έβγαλε απόφαση για τους εργαζόμενους ( ντελίβερι κ.α ) που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους για μια μέρα και τέλος. Ο Περιφερειάρχης, επί της ουσίας κλείνει την μοναδική όαση δροσιάς που προσφέρουν τα πάρκα λόγω… καύσωνα καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, την ώρα που υπάρχουν στοίβες από ξερά χόρτα και κλαδιά κάνοντας ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν πολλές περιοχές της Αττικής.

Δεν ξέρουμε αν στα σχέδια του είναι να κλείσει και τις παραλίες, και το μόνο σίγουρο ότι η ευαισθησία του ίδιου εγκλωβίζει χιλιάδες πολίτες στα σπίτια τους κάνοντας αναγκαστικά χρήση air condition, επιβαρύνοντας το δίκτυο της ηλεκτοδότησης και με τον κίνδυνος ενός black out.

Ψιλά γράμματα όμως αυτά για τον κ. Πατούλη που για ακόμη μια φορά αποδυκνύει την ανεπάρκεια τόσο του ίδιου όσο και την κυβερνηση πολιτική μιας ανίκανης, αντικοινωνικής ψευτο “ελιτ”. Σ’ όλο τον πλανήτη στους καύσωνες, τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία δείχνουν εικόνες με τον κόσμο στα πάρκα για μια ανάσα δροσιάς. Εδώ τα κλείσαμε.

Βαγγέλης Σπυράκης

Βαγγέλης Σπυράκης