ΚΙΝΑΛ: Βρέθηκε λύση μετά την ένταση με τον Τασούλα. Πότε θα συνεδριάσει η ΚΟ — Χοντρό “κράξιμο” σε Μπακογιάννη στο facebook

Νίκος Ανδρουλάκης

 

Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε σχετικά με την παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή, βρέθηκε λύση σχετικά με τη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής. Πότε θα διεξαχθεί.

Βρέθηκε τελικά λύση για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, μετά την αρχικά αρνητική απάντηση του Κωνσταντίνου Τασούλα, που προκάλεσε αντιδράσεις.

Η συνεδρίαση τελικά, θα διεξαχθεί εκτός ωραρίου λειτουργίας της ολομέλειας και, πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής στις 08.00, μετά από νέο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να χρησιμοποιήσει τη μικρή αίθουσα του κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι έγινε δεκτό το νέο αίτημα του ΚΙΝΑΛ, καθώς η συνεδρίαση θα γίνει εκτός του ωραρίου.

Το χρονικό της απόρριψης

Σε μείζον πολιτικό θέμα αποδείχθηκε το (φαινομενικά) υπηρεσιακό ζήτημα της παραχώρησης της αίθουσας της Γερουσίας στην Βουλή, προκειμένου να συνεδριάσει εκεί την Κυριακή η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Το ζήτημα προέκυψε μετά την άρνηση του προέδρου του κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα να εγκρίνει το αίτημα. Το θέμα έχει ξεκάθαρες πολιτικές διαστάσεις αφού η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, που αντικειμενικά θα συνιστούσε παρέμβαση του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών που θα γίνεται την ίδια ώρα στην αίθουσα της ολομέλειας. Θυμίζουμε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής και έτσι δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην πρόταση μομφής.

Το θέμα έθεσε στην Βουλή ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Ζήτησε να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα σχετικά με την απόφαση του Κώστα Τασούλα να μην παραχωρήσει την Αίθουσα της Γερουσίας προκειμένου να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του 3ου κοινοβουλευτικού κόμματος. Επισημαίνοντας ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα το οποίο δεν μπορεί να παρεμποδιστεί

Παράλληλα ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε ότι στην αρχική συνεννόηση που είχε γίνει με τον Πρόεδρο της Βουλής, συνεργάτης του είχε απαντήσει θετικά για την παραχώρηση της αίθουσας.

Αναρωτώμενος «τι μεσολάβησε» και η απόφαση της προεδρίας της Βουλής άλλαξε. Αφήνοντας έτσι σαφέστατο υπονοούμενο ότι πρόκειται για κυβερνητικό σχεδιασμό προκειμένου να μην υπάρξει έμμεση παρέμβαση στην διαδικασία της πρότασης μομφής από τον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Κώστας Τασούλας, ανταπαντώντας, αν και παραδέχθηκε ότι η αίθουσα έχει παραχωρηθεί στο παρελθόν σε κοινοβουλευτικές ομάδες, ακόμη και κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. Επισήμανε όμως ότι πλέον το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να λύνεται κατά περίπτωση.

Ιδίως όταν στην Βουλή πραγματοποιούνται παράλληλα κορυφαίες διαδικασίες όπως η συζήτηση πρότασης μομφής. Έτσι υποστήριξε ότι το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να επιλυθεί «μια και καλή» με μόνιμο τρόπο.

 

Χοντρό “κράξιμο” σε Μπακογιάννη στο facebook: “Μόνο για πανάκριβες γιορτές και πανηγύρια είσαι” – “Ο πιο ανίκανος δήμαρχος που πέρασε από την Αθήνα”Στους 5 καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης ο Κώστας Μπακογιάννης | Athens Voice

Οργισμένοι με το χάος που επικρατεί σε πολλά σημεία της Αθήνας, αρκετά 24ωρα μετά την επέλαση του χιονιά είναι αρκετοί πολίτες και το δείχνουν με σκληρά και δηκτικά σχ;oλια στο προφίλ του στο Facebook.

Ο εξαφανισμένος στη διάρκεια της κακοκαιρίας Δήμαρχος έκανε μόλις 3 αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Facebook, ακολουθώντας το γνωστό πια αφήγημα «Όλα βαίνουν καλώς, τα καταφέραμε κλπ», υποστηρίζοντας ότι ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων λειτούργησε άψογα.

Η χθεσινή του ανάρτηση:
«Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι από πτώσεις δέντρων, κορμών και κλαδιών, εξαιτίας του βάρους του χιονιού. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 1093 σημεία και έχουμε ανταποκριθεί σε 511, ενώ 71 συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλη την πόλη. Ήδη εκπονούμε σχέδιο για την άμεση αντικατάσταση των δέντρων που έχουμε χάσει. Ταυτόχρονα επειδή αρκετά οχήματα έχουν υποστεί ζημιές, ζήτησα από τις υπηρεσίες μας να δώσουν προτεραιότητα στις αιτήσεις αποζημίωσης που έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν οι δημότες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη διεύθυνση d.pras.ast.panidas@athens.gr. Για οποιοδήποτε πρόβλημα καλέστε στο 1595 ή κάντε αναφορά στο novoville».

Ωστόσο, τα σχόλια των δυσαρεστημένων και οργισμένων πια πολιτών στην ανάρτησή του κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι. Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που εξακολουθούν να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία, 4 ημέρες μετά, από τα εκατοντάδες δέντρα που καταπλάκωσαν τα αυτοκίνητα και τις περιουσίες τους και καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα το προηγούμενο διάστημα, καλώντας τον να παραιτηθεί.