Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις, δεν αλλάζει η σύνθεση — Κάτσης, Γκαρά για συνάντηση Οικονόμου-Γιούροβα: «Προσήλθε υπόλογος, αποχώρησε απολογούμενος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος»

Απορρίφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, όλες οι ενστάσεις που είχαν κατατεθεί στην εφορευτική επιτροπή (ΚΕΦΕ) του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην εσωκομματική ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Παράλληλα, απορρίφθηκε και η πρόταση διεύρυνσης του οργάνου προκειμένου να συμμετέχουν στελέχη που παρά τον υψηλό αριθμό ψήφων που έλαβαν έμειναν εκτός λόγω των ποσοστώσεων.

Το σκεπτικό ήταν ότι δεν μπορούσε να παραβιαστεί η απόφαση του πρόσφατου Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία η νέα ΚΕ θα αριθμεί 300 μέλη.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του documentonews.gr οι ενστάσεις που κατατέθηκαν ήταν είτε για το γεγονός ότι προσμετρήθηκαν λάθος πρόσωπα από την πλευρά της διεύρυνσης, είτε ότι η αρχική συμφωνία για τη συμμετοχή προσώπων από τη διεύρυνση, μέσω της ποσόστωσης, έπρεπε να περιλαμβάνει μικρότερο αριθμό, είτε τέλος ότι η ποσόστωση αδικεί στελέχη που παρά το γεγονός ότι έλαβαν περισσότερους ψήφους έμειναν εκτός οργάνου.

Δημήτρης Χατζηνικόλας