Καύσωνας 15 ημερών στην Ελλάδα — Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι και τις 30 Αυγούστου

Καύσωνας 15 ημερών στην Ελλάδα

Το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS καταγράφει την έλευση πολύ θερμών αερίων μαζών και στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα

Ερχεται καύσωνας στην Ελλάδα και θα διαρκέσει ως τις 5 Αυγούστου. Οι θερμοκρασίες μόλις που θα ξεπεράσουν του 40 βαθμούς στις πιο ζεστές περιοχές της χώρας. Την πρόβλεψη έκανε ο  μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος  στo Newsbomb.gr για τον υδράργυρο. Η άνοδος ξεκινά από σήμερα. Ομως, προσοχή, ο καύσωνας αυτός μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια, αλλά η θερμοκρασία δεν πρόκειται να φτάσει στα επίπεδα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος είπε:

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 35, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου».

Τις τελευταίες ημέρες ο καύσωνας «λιώνει» τη Μεσόγειο, με τις θερμοκρασίες στις χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου να είναι στα ύψη και τα μέτωπα των πυρκαγιών να είναι τεράστια.

Ο καύσωνας δείχνει… διάθεση μετακίνησης προς τη χώρα μας, με σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες, και η κορύφωσή του μοιάζει πως θα έρθει στα τέλη Ιουλίου μέχρι και το πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS καταγράφει την έλευση πολύ θερμών αερίων μαζών και στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα και τις πρώτες μέρες του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού και σύμφωνα με τα σημερινά του προγνωστικά δεδομένα ο καύσωνας διαρκείας θα απασχολήσει την χώρα μας από την Παρασκευή και τουλάχιστον έως και τις 5 Αυγούστου.

Καύσωνας διαρκείας με 40άρια plus έως τις 5 Αυγούστου – Καρέ καρέ η τάση

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι και τις 30 Αυγούστου

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι και τις 30 Αυγούστου

«Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται»

Φορολογικές δηλώσεις: Με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση, έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και του αυξημένου φόρτου εργασίας των λογιστών και φοροτεχνικών το τελευταίο διάστημα, λόγω της ενεργειακής κρίσης που απαιτεί την υποβολή αιτήσεων σε ποικίλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενισχύσεων, αλλά και λόγω της πανδημίας που οδηγεί σε καθυστερήσεις των εργασιών πολιτών και λογιστών που νοσούν, προχωρά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, ώστε να μπορέσουν όλοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».