Κατατέθηκε τροπολογία για μπόνους των αθλητών του στίβου και της κολύμβησης * Δυνατή ομάδα αναμένεται να έχει η Ελλάδα στο Τορούν * Australian Open: Στη Μελβούρνη όλα τα τουρνουά της Αυστραλίας

Ο Ανδέας Βαζαίος στα 200μ μικτή ατομική στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης το 2017

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή δίνεται λύση στο θέμα των μπόνους που παίρνουν οι αθλητές του στίβου για τον κλειστό και εκείνοι της κολύμβησης για την 25άρα πισίνα.

Λύση στο θέμα που υπήρχε εδώ και χρόνια με το μπόνους των αθλητών για τον κλειστό στίβο και την 25άρα πισίνα δόθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Με τροπολογία που κατατέθηκε και συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διορθώθηκε μια αδικία. Πλέον όλοι οι αθλητές που κατακτούν μετάλλια δικαιούνται να πάρουν τα πριν που δίνει η Πολιτεία.

Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε επανέρθει μετά από ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη και το δημόσιο διάλογό της με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γιώργο Μαυρωτά. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι είχε δρομολογηθεί το θέμα κάτι που αποδείχτηκε ότι ίσχυε.

 

Δυνατή ομάδα αναμένεται να έχει η Ελλάδα στο Τορούν

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τα κριτήρια συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στο Τορούν της Πολωνίας και όπως όλα δείχνουν η χώρα μας θα έχει δυνατή ομάδα.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (4-7/3) στο Τορούν αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του 2021 και παράλληλα την διοργάνωση, που θα αποτελέσει την…επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού στίβου.

Η πανδημία του ιού covid-19 είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως η δράση του κλειστού θα μπορέσει να διεξαχθεί δίχως σοβαρά προβλήματα, μήνυμα που στέλνει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε σήμερα τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση και παράλληλα τα όρια πρόκρισης στη διοργάνωση της Πολωνίας, τα οποία είναι ίδια με εκείνα που έκανε γνωστά η ΕΑ το προηγούμενο διάστημα.

Η ΕΠΑΣ, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες, που επικρατούν σε όλη τη χώρα επέλεξε να δώσει την ευκαιρία για πρόκριση στη διοργάνωση σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη μερίδα αθλητών και αθλητριών. Τα όρια επίτευξης ισχύουν από την 1 Μαϊου του 2019 κάτι που σημαίνει πως ήδη 15 αθλητές και αθλήτριες έχουν πετύχει τις απαραίτητες επιδόσεις, οι οποίοι ωστόσο στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου θα κληθούν να επιβεβαιώσουν την καλή τους αγωνιστική κατάσταση, προκειμένου να κλείσουν θέση στη διοργάνωση.

Ο αριθμός των Ελλήνων που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διοργάνωση αναμένεται να είναι σαφώς μεγαλύτερος, δεδομένο του ότι στη διάρκεια του κλειστού στίβου θα είναι πολλοί εκείνοι που θα έχουν την προοπτική να κυνηγήσουν τις επιδόσεις που έθεσε η ΕΑ για πρόκριση στη διοργάνωση. Ο ΣΕΓΑΣ έχει ήδη προχωρήσει στην αριθμητική δήλωση για τη διοργάνωση, με 23 αθλητές και αθλήτριες και εννέα συνοδούς.

ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Δυνατή ομάδα αναμένεται να έχει η Ελλάδα στο Τορούν

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Κάθε ομοσπονδία μπορεί να δηλώσει μέχρι 4 Αθλητές σε κάθε ατομικό αγώνισμα από τους οποίους μόνο οι 3 μπορούν να αγωνιστούν (με δεδομένο ότι έχουν πιάσει τα όρια)

2. Για τους αθλητές-τριες που έχουν επιτύχει τα όρια σε ανοιχτό ή κλειστό στίβο το 2020 και ανοιχτό το 2019 θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την καλή αγωνιστική τους κατάσταση στον κλειστό στίβο του 2021 σε επίσημους και πιστοποιημένους αγώνες.

3. Τα όρια συμμετοχής θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί από 1/5/2019 μέχρι και τις 24/2/2021 σε επίσημους και πιστοποιημένους αγώνες του ΣΕΓΑΣ ή της W.A και της E.A.A (εκτός από τα σύνθετα και τη σκυταλοδρομία 4Χ400). Για τον κλειστό στίβο του 2021 τα όρια συμμετοχής πρέπει να επιτευχθούν στις παρακάτω διοργανώσεις.

Α. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 13-14/2/2021

Β. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Α/Γ 20/2/2021

Γ. Διεθνή μίτινγκ της W.A και Ε.Α.Α ή στο World Indoor Tour (με

ενημέρωση και έγκριση της ΕΠ.Α.Σ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει η διοργάνωση υπηρεσία Ντόπινγκ-κοντρόλ)

Δ. Ειδικές Ημερίδες (επίτευξης ορίων) κλειστού στίβου του ΣΕΓΑΣ σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο και μετά από έγκριση της ΕΠΑΣ.

4. Αν το όριο το έχουν πετύχει πάνω από 3 αθλητές πηγαίνουν εκείνοι που έχουν την καλύτερη επίδοση και επιβεβαιώσουν αυτήν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ή στο Βαλκανικό κλειστού στίβου.

5. Σε όλες τις περιπτώσεις, που ένας αθλητής-τρια πετύχει επίδοση που αποτελεί όριο πρόκρισης θα πρέπει να περάσει από έλεγχο Ντόπινγκ Κοντρόλ στην συγκεκριμένη διοργάνωση και μόνο.

6. Σύμφωνα με τον κανονισμό 203.8 και το επισυναπτόμενο 2 οι αθλητές που μπορούν να αγωνιστούν στα σύνθετα είναι 12. Οι 6 πρώτες θέσεις θα δοθούν στους 6 καλύτερους στην βαθμολογία της Ε.Α για την σεζόν ανοικτού στίβου 2019 και 2020. Αυτοί οι Αθλητές θα δημοσιοποιηθούν έως τον Δεκέμβρη του 2020. Οι 6 υπόλοιπες θέσεις θα συμπληρωθούν με τους 6 καλύτερους στον κλειστό για το 2021 και μέχρι 10 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος 22/2/2021.

7. Σκυταλοδρομία 4Χ400. Σύμφωνα με τον κανονισμό 203.7 της Ε.Α και το επισυναπτόμενο 1, οι ομάδες που μπορούν να αγωνιστούν είναι 6 . Οι θέσεις θα κατανεμηθούν ως εξής. Μία θέση για την διοργανώτρια χώρα. Άλλες 3 θέσεις για τις καλύτερες ομάδες της Ε.Α.Α ΤΟ 2019 ΚΑΙ 2020. Οι υπόλοιπες θέσεις 2 ή 3 (αν η διοργανώτρια δεν δεχτεί να αγωνιστεί) θα οριστούν σύμφωνα με τον Μ.Ο των επιδόσεων μεμονωμένων αθλητών στα 400μ και αθλητριών στον κλειστό στίβο το 2021 μέχρι και 22/2/2021.

 

Australian Open: Στη Μελβούρνη όλα τα τουρνουά της ΑυστραλίαςAustralian Open: Στη Μελβούρνη όλα τα τουρνουά της Αυστραλίας

Η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας αποφάσισε να μεταφέρει στη Μελβούρνη όλα τα τουρνουά της χώρας που θα προηγηθούν του Australian Open.

Την αρχή έκανε η USTA η οποία μετέφερε λόγω του covid-19 τον Αύγουστο του 2020 το Cincinnati Masters από το Σινσινάτι στη Νέα Υόρκη και τώρα το παράδειγμα ακολουθεί και η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας. 

Όπως αποφάσισε όλα τα τουρνουά της Αυστραλίας που είναι τουρνουά προετοιμασίας για το Australian Open του 2021 δεν θα διεξαχθούν στις πόλεις τους αλλά στη Μελβούρνη όπου θα δημιουργηθεί “φούσκα” για τους αθλητές και τις αθλήτριες. 

Όσοι θα  συμμετάσχουν θα πρέπει να μεταβούν στη χώρα 2 εβδομάδες πριν από τους αγώνες και θα μπουν σε καραντίνα στη Μελβούρνη κατά την διάρκεια της οποίας όμως θα μπορέσουν να προπονούνται.

Ήδη τα τουρνουά της Αδελαϊδα, του Όκλαντ, του Χόμπαρτ και του Μπρίσμπεϊν ανακοίνωσαν πως δεν θα διεξαχθούν  στις πόλεις τους.

Στην Αυστραλία θα μεταβούν για το Australian Open αλλά και κάποια τουρνουά που θα προηγηθούν τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη.