Κατακεραυνώνει τον πρωθυπουργό για το… «απάτη pass» — Τσίπρας: Το «Απάτη Pass» των 30€ εξοργίζει τον κόσμο. Να ζητήσει συγνώμη ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά από τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το φιάσκο με το επίδομα στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τους πολίτες.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του πρωθυπουργού και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το φιάσκο με το power pass που αποδείχθηκε «απάτη pass» κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τους πολίτες αφού αντί για 600 ευρώ η επιστροφή για τους περισσότερους ήταν 30 και 40 ευρώ.

«Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη για την εξαπάτηση και πρέπει να βγει και να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης . Αντί του απάτη pass που είναι 30 και 40 ευρώ, να δώσει ένα πραγματικό power pass που να μπορεί να στηρίξει  τα νοικοκυριά» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Άμφισσα.

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους δημάρχους Δελφών και Δωρίδας, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για την εξαπάτηση των πολιτών.

«Όταν βγήκε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε το φοβερό αυτό power pass για την ρήτρα αναπροσαρμογής, ρήτρα απάτης την είχαμε πει εμείς τότε, εγώ είχα βγει αν θυμάστε και είπα προσέξτε γιατί η οργή που θα αντιμετωπίσετε θα είναι χειρότερη από τους πολίτες αν  λέτε ψέματα. Διότι έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα. Είχαν βγει τότε και είχαν πει 600 ευρώ  σε κάθε καταναλωτή. Δηλαδή σε 4,3 εκατομμύρια καταναλωτές. Πρώτον, 1,7 εκατομμύρια δεν παίρνει τίποτα. Άρα 2,5 εκατομμύρια παίρνουνε  μια επιστροφή, το power pass, το οποίο τελικά είναι 260 εκατομμύρια για 2,5 εκατομμύρια καταναλωτές,  μεσοσταθμικά είναι 17 ευρώ το μήνα για έξι μήνες» υπενθύμισε και συμπλήρωσε: «Αποτέλεσμα τώρα πια είναι να βρίσκεται η κυβέρνηση απέναντι σε ένα κύμα οργής».

«Ψάχνει να βρει ο κόσμος τα 600άρια και βρίσκει 20 και 30 ευρώ και τρελαίνεται.  Εξοργίζεται ακόμη περισσότερο.  Θα ήταν πιο έντιμο, πιο τίμιο, να έβγαιναν και να έλεγαν “αυτά θα δώσουμε”» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Τα πάντα είναι επικοινωνία. Τα πάντα να είναι μια ωραία φούσκα. Κάποια στιγμή όμως αυτή η επικοινωνία τελειώνει. Γιατί έρχεται η ώρα  της κρίσης. Και  ο κόσμος  βλέπει τον λογαριασμό. Τον παίρνει τον λογαριασμό.  Ό,τι και να του λέει το κανάλι που ωραιοποιεί όλα τα πράγματα,ο άλλος βλέπει τον λογαριασμό στην τσέπη του» επεσήμανε.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο νομό Φωκίδας

Πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτιά στην ακρίβεια

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι συνολικά  η ακρίβεια που πλήττει όλους. Επαγγελματίες, εμπόρους, επιχειρηματίες και καταναλωτές.

«Η αίσθηση είναι αν όχι στις δύο πρώτες βδομάδες, την τρίτη βδομάδα σώνεται το εισόδημα ακόμη και για νοικοκυριά που έχουν δύο εργαζόμενους. Η ενεργειακή ακρίβεια είναι τρομακτική , σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν είμαστε  πρώτοι στην ΕΕ. Αυτό το πράγμα να είμαστε διαρκώς πρώτοι στις αρνητικές πρωτιές είναι φοβερό. Πρώτοι στις τιμές του ρεύματος, πρώτοι στο κόστος του ρεύματος για τις μικρομεσαίες και μεγαλύτερες  επιχειρήσεις και τρίτοι για τα νοικοκυριά. Στον ενεργειακό πληθωρισμό ο μέσος όρος της ΕΕ σε ετήσια βάση είναι 39% ενώ ο μέσος όρος στην Ελλάδα 62%» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως εξήγησε αυτό είναι αποτέλεσμα της ασύδοτης αισχροκέρδειας. «Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ένα πλαίσιο ασύδοτης αισχροκέρδειας ενός καρτέλ  στο οποίο πρωταγωνιστεί η κατά τα άλλα Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού» και έκανε λόγο για τρομακτικά υπερκέρδη των παροχών τα οποία δεν φορολογούνται.

Αλαζονεία και κυνισμός η αδιαφορία του κράτους για τους πληγέντες

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών που έπληξαν τον αρχαίο ελαιώνα στο δελφικό τοπίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα τους πληγέντες που έχουν μείνει χωρίς εισόδημα αφού καταστράφηκαν οι καλλιέργειές τους και ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί αδιαφορεί πλήρως , αφού 10 ημέρες μετά,  όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και οι φορείς του νομού κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει επισκεφθεί την περιοχή.


► Για μεγάλες ανισότητες και αίσθημα έλλειψης Δικαιοσύνης στον τόπο έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία στον νομό Φωκίδας. Μίλησε μάλιστα για το αίσθημα ατιμωρησίας με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη. Φέρνοντας το παράδειγμα ενός «φτωχοδιαβόλου» που φυλακίστηκε για μία μικροκλοπή στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως «αυτός που έκανε τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, βιασμούς, αφέθηκε χθες ελεύθερος γιατί ήταν κολλητός της εξουσίας».

Στον νομό Φωκίδας περιοδεύει από το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Αρχικά, επισκέφθηκε τον πληγέντα από την φωτιά Παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας.

Σε συζητήσεις που είχε με τους κατοίκους, κοινή παραδοχή όλων ήταν η μεγάλη ολιγωρία των Αρχών, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η πυρκαγιά και να κάψει μεγάλο μέρος του παραδοσιακού ιστορικού ελαιώνα στο δελφικό τοπίο. Παράλληλα, κατήγγειλαν πως ακόμα και μετά την καταστροφή, η αδιαφορία συνεχίζεται, αφού από τον ΕΛΓΑ τους ενημέρωσαν πως θα έρθουν για να κάνουν εκτίμηση για τις καταστροφές την άνοιξη του 2023.

 

Αλέξης Τσίπρας: Το «Απάτη Pass» των 30€ εξοργίζει τον κόσμο – Να ζητήσει συγνώμη ο Μητσοτάκης

«Ψάχνει ο κόσμος να βρει τα 600αρια, βρίσκει εικοσάρικα και τριαντάρια και τρελαίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στα εκκαθαριστικά του Power Pass και τους πανηγυρισμούς Μητσοτάκη για την υποτιθέμενη στήριξη στους πολίτες – ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον πρωθυπουργό «να ζητήσει συγγνώμη για την εξαπάτηση και να φέρει ένα πραγματικό power pass στη θέση του “Απάτη pass”»

«Ο κόσμος εξοργίζεται ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το δημαρχείο του δήμου Δελφών, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, αναφερόμενος στα πενιχρά επιδόματα που λαμβάνουν οι πολίτες από το Power Pass που διαφήμιζε ο Μητσοτάκης ότι θα είναι «έως 600€» αλλά στην πράξη αποδεικνύεται «Απάτη Pass», όπως χαρακτηριστικά το αποκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης.

«Ψάχνει ο κόσμος να βρει τα 600αρια, βρίσκει εικοσάρικα και τριαντάρια και τρελαίνεται. Εξοργίζεται ακόμα περισσότερο. Είναι πιο έντιμο, πιο τίμιο, να έλεγε αυτά θα δώσουμε» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι αυτό το πράγμα στην Ελλάδα πια, τα πάντα είναι επικοινωνία, τα πάντα να’ ναι μία ωραία φούσκα (…) αλλά κάποια στιγμή αυτή η επικοινωνία τελειώνει, ο κόσμος βλέπει τον λογαριασμό. Ό,τι και να του λέει το κανάλι που ωραιοποιεί όλα τα πράγματα. Ό,τι και να λέει. Ο άλλος βλέπει τον λογαριασμό στην τσέπη του».

«Πρέπει να βγει και να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης αντί του Απάτη Pass που είναι 30 ευρώ και 40» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Να ζητήσει συγνώμη ο Μητσοτάκης

Με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνει: «Τους είχα προειδοποιήσει ότι η οργή θα είναι μεγαλύτερη. Αλλά αυτοί έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα. Ψάχνει όμως τώρα ο κόσμος να βρει τα 600€ και βρίσκει 20 και 30€», και τονίζει ότι πρέπει «ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη για την εξαπάτηση και να φέρει ένα πραγματικό power pass στη θέση του “Απάτη pass”.