Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Πλήθος κόσμου στην πορεία για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ιστορική νίκη

Έναν χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής η δημοκρατική Ελλάδα συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στον φασισμό

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες δίκες στην Ελλάδα, καθώς διήρκεσε 5,5 χρόνια. 

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας» αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνονται με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Η σημερινή αντιφασιστική κινητοποίηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο που νεοναζί έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά επιθέσεων σε Θεσσαλονίκη και Νέο Ηράκλειο.

«Συνεχή» και «επίμονο» αγώνα κρίνει πως απαιτούν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών η οικογένεια του Παύλου Φύσσα στο μήνυμά της για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Μάγδα Φύσσα: Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν σταμάτησε τίποτα και δεν τελείωσε τίποτα

«Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει» είπε μεταξύ άλλων έξω το Εφετείο η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, με αφορμή την συμπλήρωση ενός από την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. «Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα, όλοι θυμόμαστε την μεγάλη απόφαση αυτή. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε, έχουμε μπροστά μας ένα Εφετείο που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Επίσης ο αγώνας στον δρόμο δεν έχει τελειώσει, το βλέπουμε αυτές τις μέρες με το τι γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Η Μάγδα Φύσσα βρίσκεται στην κεφαλή της αντιφασιστικής πορείας.

Το παρών δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα «Τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα».