Καταγγελίες Σαλμά για τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου: «Διορίστηκε επειδή ήταν φίλος του Πλεύρη» — Έβρος: Οι συνήγοροι των 8 Σύρων προσφύγων απαντούν στους ρατσιστές «σερίφηδες»

Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά, για τον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Αγρινίου, Μιχάλη Σερασκέρη. Ο πρώην υπουργός τον περιέγραψε ως αιτία της διάλυσης του νοσοκομείου εξαιτίας του κύματος παραιτήσεων από γιατρούς και διοικητικά στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.

Καταρχάς, ο κ. Σαλμάς ξεκαθάρισε πως ο κ. Σερασκέρης διορίστηκε «επειδή ήταν φίλος του πρώην υπουργού Υγείας του κ. Πλεύρη», ενώ έκανε λόγο για «κακοδιοίκηση» και «μεσαίωνα συμπεριφοράς», καθιστώντας τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους» προσωπικά υπεύθυνο τόσο πολιτικά όσο και ποινικά «για το επόμενο ατυχές περιστατικό».

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε, ανέφερε ότι οι αρμόδιοι γιατροί για τον αξονικό τομογράφο απηύδησαν με τον διοικητή διότι τους έστελνε για εφημερίες στην Άρτα, με αποτέλεσμα να είναι «δέκα μέρες χωρίς εφημερία ο αξονικός τομογράφος σε όλη την Αιτωλοακαρνανία».

Επισήμανε δε ότι η ΜΕΘ κλείνει διότι δύο εκ των τριών γιατρών έχουν παραιτηθεί, ενώ παραίτηση έχει επιβάλλει και η διευθύντρια, εναντίον της οποίας έλεγε ο διοικητής: «Αυτή φαίνεται καλή γιατρός, τι ήρθε η καημένη να κάνει εδώ; Θα την στρώσουμε».

«Μιλάμε για μεσαίωνα συμπεριφοράς που απορώ πώς δεν τον έχετε αλλάξει ακόμη. Θα πάρετε αμέσως την ευθύνη την πολιτική αν μείνει αυτός ο διοικητής εκεί» είπε απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος δεν αρνήθηκε όσα κατήγγειλε ο κ. Σαλμάς και μετέθεσε το θέμα στις επικείμενες αξιολογήσεις διοικητών, γεγονός που εξόργισε τον «γαλάζιο» βουλευτή.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη Μαιευτική Κλινική, η οποία όταν ανέλαβε ο συγκεκριμένος διοικητής είχε τέσσερις γιατρούς και έφυγαν οι τρεις. «Στους χειρουργούς έφυγαν δύο, είναι έτοιμοι να φύγουν και οι άλλοι δύο» συμπλήρωσε.

«Από αυτή τη στιγμή που είστε ενήμερος για το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, η ευθύνη πλέον φεύγει από το Διοικητή και έρχεται σε εσάς προσωπικά, είτε πολιτική είτε ποινική, για το επόμενο ατυχές περιστατικό που εύχομαι να μη συμβεί» κατέληξε απευθυνόμενος στον κ. Θεμιστοκλέους.

 

Έβρος: Οι συνήγοροι των 8 Σύρων προσφύγων απαντούν στους ρατσιστές «σερίφηδες»

Εβρος: Οι συνήγοροι των 8 Σύρων προσφύγων απαντούν στους ρατσιστές «σερίφηδες»

Με ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ Σύρων προσφύγων, που μαζί με άλλους πέντε κρατήθηκαν σε τρέιλερ από ακροδεξιούς αυτόκλητους «σερίφηδες» και στη συνέχεια κατηγορήθηκαν άδικα για εμπρησμό, σχολίασαν τις δικαστικές εξελίξεις αλλά και τη ρητορική του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Πάρη Παπαδάκη που δηλητηριάζει την περιοχή του Εβρου με ρατσιστικές δηλώσεις και ψέματα.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης αποφάσισε ομόφωνα την προσωρινή κράτηση των τριών ακροδεξιών για την αρπαγή και την παράνομη κράτηση των 13 μεταναστών, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στον Έβρο.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης των 8 Σύρων προσφύγων:

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης αποφάσισε σήμερα να επιβάλει προσωρινή κράτηση και στους τρεις κατηγορούμενους για αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα και έκθεση σε κίνδυνο ζωής αίροντας τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Αυτό συνιστά για τους εντολείς μας μια πολλή σημαντική εξέλιξη στη πορεία που έχουν να διανύσουν μέχρι την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες και την αναγνώρισή τους ως θυμάτων ρατσιστικής βίας.

Περαιτέρω έχουμε πληροφορηθεί ότι ο Βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Π. Παπαδάκης προβαίνει σε συνεντεύξεις και δηλώσεις σε τοπικά μέσα του Ν. Έβρου αναφέροντας ότι «έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε 13 αλλοδαπούς που αποπειράθηκαν να κάψουν τον τόπο μου», ότι ήταν «μπροστά κατά τη σύλληψη μεταναστών και είδε τους εμπρηστικούς μηχανισμούς», ότι «εμείς σβήνουμε αυτοί καίνε», ότι «δεν χτυπήθηκε κανένας γιατί τους είδα και εγώ, θα δείτε ότι η ιατροδικαστική έκθεση θα λέει ότι δεν χτυπήθηκαν» ότι τις φωτιές τις βάζουν πακιστανοί λαθρομετανάστες και άλλα πολλά. Ο κ. Παπαδάκης είναι ο ίδιος που μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο «Facebook» μερικές ημέρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι: «έχω σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιου Δέλτα να λάβουμε μέτρα… Αφήστε τους κεραυνούς έχουμε πόλεμο κύριοι»!

Με την ιδιότητα των υπερασπιστών των εντολέων μας και δεδομένου ότι ο κ. Παπαδάκης είναι πολιτικό πρόσωπο και ως εκ τούτου θα έπρεπε να αφήνει ανεπηρέαστη τη δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της οφείλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι όσα αναφέρει σε βάρος των εντολέων μας είναι απολύτως ψευδή και ανυπόστατα. Αυτό προκύπτει τόσο από τα στοιχεία της δικογραφίας όσο και από το γεγονός ότι όλοι οι συλληφθέντες Σύριοι και Πακιστανοί αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν των απολογιών τους χωρίς την επιβολή κανενός περιοριστικού όρου παρότι μάλιστα δεν διέθεταν γνωστή διαμονή στη χώρα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αντίθετα με ότι συνέβη με τους τρεις κατηγορούμενους για αρπαγή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και έκθεση σε κίνδυνο ζωής στους οποίους το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης επέβαλε σήμερα προσωρινή κράτηση ως προς τους οποίους κόπτεται.

Αναφέρει επιπλέον ο κ. Παπαδάκης ότι ήταν «παρών κατά τη σύλληψη των μεταναστών».

Ανακύπτει εύλογα το ερώτημα πώς ενώ λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους κατηγορούμενους για αρπαγή ήταν παρόλα αυτά παρών κατά τη σύλληψη των εντολέων μας. Ενώ σύμφωνα και με το από 29.8.2022 δημοσίευμα του «evrosnews» υπήρχε κάλεσμα για συγκέντρωση στις 8μμ πίσω από το Lidl της Χηλής την ημέρα σύλληψης των εντολέων μας (αναφέρεται προφανώς εκ παραδρομής Τετάρτη και όχι Τρίτη) που μάλιστα δημοσιεύτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης “facebook” και μετά κατέβηκε, το δε κάλεσμα επιβεβαιώνεται από τον ίδιο στο ηχητικό απόσπασμα ραδιοφωνικής του συνέντευξης στις 22.8.23.

Με βάση όλα αυτά ο κ. Παπαδάκης θα πρέπει να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και απαντήσεις και να παύσει να παραπλανά την κοινή γνώμη σχετικά με την υπόθεση των εντολέων μας.

Αικατερίνη Γεωργιάδου, Γιάννης Πατζανακίδης, συνήγοροι υπεράσπισης των 8 Σύριων προσφύγων στην υπόθεση της αρπαγής του Έβρου.