Καταγγελία για νέο τραμπουκισμό εργαζόμενου στον “Αγ.Σάββα” μετά την απόλυση Καταραχιά – Χρυσή Αυγή: Νέα αποφυλάκιση μέλους της εγκληματικής οργάνωσης

Μετά την εκδικητική απόλυση του πρόεδρου του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Κ.Καταραχιά, νέα καταγγελία για τραμπουκισμό κατά εργαζόμενου στο Νοσοκομείο έκανε η Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εργαζόμενη απειλήθηκε ακόμα και με απόλυση γιατί μπήκε σε καραντίνα και δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τις απαιτήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου και να εξυπηρετήσει παράλληλα καθήκοντα και στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ».

“Αποχωρώντας από την εργασία της και μεταβαίνοντας προς στο σπίτι της, δέχθηκε προσωπικό απειλητικό τηλεφώνημα από τον Υπεάρχη κ. Στάθη – τον οποίο προφανώς ταχύτατα ενημέρωσε η Διοικήτρια και ο οποίος βρισκόμενος εκτός εαυτού και κάνοντας κατάχρηση εξουσίας μέσα σ’ ένα αυταρχικό παραλήρημα μεταξύ άλλων πολλών απειλών ειρωνειών κι εκφοβισμών , που θύμιζε παλιές μεθόδους κακών εποχών. Μόνο για βασανισμό δεν μίλησε… είπε και τα παρακάτω:
Ποια νομίζεις ότι είσαι; Πόσα χρόνια εργάζεσαι; 25; Εικοστό έκτο έτος εργασίας δεν θα δεις” Τι σημαίνει ότι είσαι Δ/ντρια και κάνεις έργα, θα τα ελέγξουμε να δούμε τι κάνεις Τι δημόσιος υπάλληλος είσαι εσύ που δεν υπακούς στις εντολές του Διοικητή σου; Πως την έχετε δει εσείς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, ποιος σας τα μαθε αυτά και τα κάνετε, θα σας δείξω εγώ. Αν αύριο ( ΣΑΒΒΑΤΟ 8/5) δεν παρουσιαστείς στο “ΕΛΠΙΣ “ να ετοιμαστείς για απολογία θα χάσεις τη θέση σου, θα φύγεις από Δ/ντρια, θα σε διώξω, θα σε στείλω στην επαρχία. Θα σου δείξω ποιος είμαι κ.τ.λ.” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που επισημαίνει μάλιστα ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που η εργαζόμενη, Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών στον “Αγ.Σάββα” κλήθηκε να βοηθήσει και στο “Ελπίς”.

Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει έτσι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες δίωξη κι άλλου εργαζόμενου που μάχεται για τα προβλήματα όλων των εργαζομένων εδώ και χρόνια που είναι γνωστός για την συνδικαλιστική του δράση και την αγωνιστική του στάση απέναντι στα προβλήματα όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Μετά την μεθοδευμένη απομάκρυνση του Γιατρού Ακτινολόγου και Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Κώστα Καταραχιά από το Νοσοκομείο ακολουθεί όπως φαίνεται η δίωξη της συναδέλφου Αγγελικής Γεωργούλη , Δ/ντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Την Παρασκευή 7 Μαΐου η κ. Γεωργούλη έλαβε “ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ” από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μπαλαούρα για να υλοποιήσει την από 19/2/2021 Απόφαση- Διαταγή του Υπεάρχη κ. Στάθη για παράλληλα καθήκοντα στο Νοσοκομείο “ ΕΛΠΙΣ “ ( η οποία έφερε χειρόγραφη επισήμανση “ εντός 24ωρών να υλοποιηθεί η διαταγή” αλλιώς ΕΔΕ.

Την ίδια μέρα η συνάδελφος μαζί με το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας έκαναν το εβδομαδιαίο test rapid και βγήκαν 2 τεχνίτες θετικοί. Επειδή είχε στενή συνεργασία με το ένα θετικό κρούσμα της Υπηρεσίας αλλά και με κρούσμα στο οικείο προσωπικό της περιβάλλον μπήκε σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών, από το Γραφείο Λοιμώξεων.

Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην Υπηρεσία της προχώρησε σε έγγραφη ενημέρωση της Διοικήτριας – όπως όφειλε- σχετικά με την αναπλήρωση της τις μέρες που θα απουσιάζει και ζήτησε να ενημερωθεί ο Υπεάρχης σχετικά με την επιβεβλημένη απουσία της και το “ΕΝΤΕΛΕΣΘΑΙ”.
Αποχωρώντας από την εργασία της και μεταβαίνοντας προς στο σπίτι της, δέχθηκε προσωπικό απειλητικό τηλεφώνημα από τον Υπεάρχη κ. Στάθη – τον οποίο προφανώς ταχύτατα ενημέρωσε η Διοικήτρια και ο οποίος βρισκόμενος εκτός εαυτού και κάνοντας κατάχρηση εξουσίας μέσα σ’ ένα αυταρχικό παραλήρημα μεταξύ άλλων πολλών απειλών ειρωνειών κι εκφοβισμών , που θύμιζε παλιές μεθόδους κακών εποχών. Μόνο για βασανισμό δεν μίλησε… είπε και τα παρακάτω:
Ποια νομίζεις ότι είσαι; Πόσα χρόνια εργάζεσαι; 25; Εικοστό έκτο έτος εργασίας δεν θα δεις” Τι σημαίνει ότι είσαι Δ/ντρια και κάνεις έργα, θα τα ελέγξουμε να δούμε τι κάνεις Τι δημόσιος υπάλληλος είσαι εσύ που δεν υπακούς στις εντολές του Διοικητή σου; Πως την έχετε δει εσείς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, ποιος σας τα μαθε αυτά και τα κάνετε, θα σας δείξω εγώ. Αν αύριο ( ΣΑΒΒΑΤΟ 8/5) δεν παρουσιαστείς στο “ΕΛΠΙΣ “ να ετοιμαστείς για απολογία θα χάσεις τη θέση σου, θα φύγεις από Δ/ντρια, θα σε διώξω, θα σε στείλω στην επαρχία. Θα σου δείξω ποιος είμαι κ.τ.λ.

Προφανώς για τους Διοικητές ισχύει άλλο καθεστώς. Νομιμοποιούνται ως φαίνεται να λειτουργούν σαν παρακράτος… να μην τους φτάνει η νόμιμη οδός, να μεθοδεύουν, να απειλούν να απολύουν να εφαρμόζουν επαγγελματική εξορία και να τρέφουν ένα έκδηλο κοχλάζον μίσος για τους εργαζόμενους !
Αλλά όπως λέει και ο λαός: “ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ”

Για να καταλάβετε συνάδελφοι όμως τι αφορά το “ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ” και ποιος είναι ο προσχηματικός λόγος που διώκεται η συνάδελφος Αγγελική Γεωργούλη θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 19 Φλεβάρη ο Υπεάρχης έστειλε έγγραφο με το οποίο καλούσε την κ. Γεωργούλη να ασκήσει παράλληλα καθήκοντα και στο Ελπίς ( κάτι το οποίο δεν είναι νόμιμο). Η συνάδελφος προσφάτως ορισθείσα ως Δ/ντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας με αυξημένες ευθύνες και σε διάστημα ανάληψης σοβαρών καθηκόντων μετά την αποχώρηση της κ. Γκίκα αλλά και με πρόβλημα υγείας που την κατατάσσει στις ευπαθείς ομάδες εν μέσω πανδημίας, δηλώνει εγγράφως τις νόμιμες αντιρρήσεις της προς την Διοίκηση και τη 1η ΥΠΕ. Δεν λαμβάνει απάντηση και στην συνέχεια την καλεί η Διοικήτρια και της ζητά να ασκήσει τα παράλληλα καθήκοντα στο “Ελπίς γιατί ο Διοικητής του ΕΛΠΙΣ της στερεί την δυνατότητα να παρκάρει το αυτοκίνητο της στο parking του “ ΕΛΠΙΣ”.

Η συνάδελφος αρνείται προφανώς και κάνει 2ο έγγραφο προς την Διοικήτρια το οποίο το πρωτοκολλεί. Η Διοίκηση ενημερώνει τον Υπεάρχη αλλά δεν το στέλνει στην 1η ΥΠΕ γιατί θεωρεί ότι το έγγραφο την εκθέτει και καλεί την Αγγελική Γεωργούλη ν’ απολογηθεί γιατί έγραψε αυτό το έγγραφο χωρίς όμως ν’ αναφέρει λέξη για τα όσα ουσιαστικά σοβαρά θέματα θίγονται στο έγγραφο.

Η συνάδελφος προβάλλει ξανά τις σοβαρές αιτιολογημένες αντιρρήσεις της που συνιστούν το λόγο για τον οποίο δεν συντάσσεται με την απόφαση της 1ης ΥΠΕ θεωρώντας επιπλέον τώρα απαράδεκτο και το γεγονός ότι μεσούσης της πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς και τεράστια προβλήματα στα Δημόσια Νοσοκομεία και ενώ οι εργαζόμενοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ξεπερνώντας τα όρια τους, ενάμισυ χρόνο χωρίς ουσιαστική στήριξη, ή ίδια καλείται κι εκβιάζεται στην ουσία να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να λύσει προβλήματα παρκαρίσματος γιατί ο Διοικητής του ΕΛΠΙΣ κάνει αντίποινα γιατί του υποσχέθηκαν μηχανικό και δεν του τον έδωσαν.

Και αυτό θεωρείται παράβαση καθήκοντος της Αγγελικής Γεωργούλη και την απειλούν με τόσο μένος και εκτός ωραρίου υπηρεσίας ότι θα την απολύσουν και θα της δείξουν τι θα πάθει. Η αλήθεια είναι ότι οι μάσκες δεν είναι κακό να πέφτουν όταν μάλιστα πίσω τους κρύβουν πολιτική σκοπιμότητα και μια ξεδιάντροπη ισχύ εξουσίας.

Και ποιο είναι το θέμα στο “ΕΛΠΙΣ”; Τι απλό κατά την γνώμη τους καλέστηκε να κάνει παράλληλα η Αγγελική Γεωργούλη με την συνήθη έκφραση “ Έλα μωρέ, τίποτα δεν είναι αυτό που σου ζητάμε, , θα πας θα ρίξεις μια ματιά, δυο χαρτιά θα φτιάξεις και στο τέλος όμως σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ κι ότι ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

Να τι είναι αυτά τα δύο ΑΠΛΑ – ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ (!!!!) πραγματάκια που ζήτησαν από την συνάδελφο να κάνει παράλληλα πετώντας σαν χελιδόνι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο που είναι και νοσοκομείο αναφοράς covid και η συνάδελφος ανήκει και στις ευπαθείς ομάδες λόγω καρδιολογικού ιστορικού.
Να παρέχει Επιστημονική Συνδρομή στο Νοσοκομείο Ελπίς και συγκεκριμένα να προβεί στη σύνταξη των Τεχνικών Περιγραφών ,σχεδίων , προυπολογισμού και των Διοικητικών Πράξεων για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών «Επισκευής –Αντικατάστασης –Προσθήκης κιγκλιδωμάτων και κουπαστών» σε όλα τα κλιμακοστάσια του Νοσοκομείου λόγω φθορών ή βελτιώσεων βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί Ασφάλειας και Υγείας των εργαζομένων.
Για την ιστορία… αναφέρουμε ότι το θέμα δεν είναι καθόλου απλό αν σκεφτεί κανείς τα γεγονότα: Το 2017 στο Ελπίς σε ένα κλιμακοστάσιο υποχώρησε ένα κάγκελο και έγινε σοβαρό εργατικό ατύχημα. Ένας καρδιολόγος γιατρός μπήκε στην εντατική. Ο γιατρός διώκει τόσο τη Διοίκηση όσο και τους Μηχανικούς που αναγκάστηκαν να πάρουν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις γιατί δεν μπορούσαν να εργασθούν και οι δίκες εκκρεμούν , μάλιστα η δικάσιμος στις 30.3.21 αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού.

(Είναι τα κάστανα από την φωτιά που λέγαμε ότι πρέπει να βγάλει η Γεωργούλη).

Τελειώνοντας συνάδελφοι θα πούμε ότι είναι τουλάχιστον ντροπή και εξευτελισμός για το Νοσοκομείο μας και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει έτσι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες δίωξη κι άλλου εργαζόμενου που μάχεται για τα προβλήματα όλων των εργαζομένων εδώ και χρόνια που είναι γνωστός για την συνδικαλιστική του δράση και την αγωνιστική του στάση απέναντι στα προβλήματα όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Εκλεγμένου στο Σωματείο εργαζομένων για 7 θητείες και πρόσφατα εκλεγμένου ως αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.
Μιας συναδέλφου με χαμηλό προφίλ που σε όλο το διάστημα της πανδημίας παλεύει ακούραστα μέσα σε 1&1/2 χρόνο δεν έλειψε από το Νοσοκομείο παρά μόνο για 5 μέρες και από την ώρα που ανέλαβε τη θέση της Δ/νσης Τεχνικής Υπηρεσίας ( που όπως φαίνεται σε κάποιους δεν άρεσε και δεν αρέσει και στοχεύουν να την πιέσουν να τους αδειάσει τη γωνιά ) ο μόνος στόχος της ήταν να βλέπει από κοντά όλα τα προβλήματα των Τμημάτων και να λύνει όσα περισσότερα μπορεί χωρίς να χρονοτριβεί, για να διευκολύνει τον εργασιακό βίο των γιατρών, των νοσηλευτών , των τεχνικών, των καθαριστών, όλων των εργαζομένων τρέφοντας μεγάλο σεβασμό για όλους αυτούς. Μιας συναδέλφισσας που δεν ασκεί τυπικά την δουλειά της αλλά όσοι την γνωρίζουν ξέρουν ότι έχει άποψη για τα έργα στο Νοσοκομείο, έχει προτάσεις και οραματίζεται ένα Νοσοκομείο πρότυπο.

Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΟΥΝ

ΚΙ ΑΠΕΙΛΟYΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

 

Χρυσή Αυγή: Νέα αποφυλάκιση μέλους της εγκληματικής οργάνωσης

Να αποφυλακιστεί ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Γιώργος Τσακανίκας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.

Όπως μεταδίδει η «Εφημερίδα των Συντακτών» αυτή είναι η δεύτερη αίτηση του γραμματέα της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής. Η πρώτη είχε απορριφθεί ομόφωνα από τους δικαστές.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Τσακανίκας καταδικάστηκε με ποινή έξι ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη αποφυλάκιση καταδικασμένου μέλους της Χρυσής Αυγής, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε δεκτό το ίδιο αίτημα του Νίκου Παπαβασιλείου ο οποίος βγήκε από τη φυλακή 4 μήνες μετά την καταδίκη του.