«Κατά μάνα κατά κύρη» η ΕΡΤ

«Κούγιας για Λιγνάδη: Θα αφεθεί ελεύθερος χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου. Συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Λιγνάδη είναι ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο πελάτης του θα αποφυλακιστεί χάρη στο νόμο που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, νόμο Παρασκευόπουλου» (συντακτική ομάδα ertnews.gr 13.7.2022).

Και όλα αυτά ενώ ο Αλέξης Κούγιας δεν έκανε καμία αναφορά στο νόμο Παρασκευόπουλο αλλά στον Ποινικό Κώδικα.

Αμάσητη κατάπιαν την «κατασκευή» του Μαξίμου οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ άσχετα με το αν είναι ένα απόλυτο ψέμα και μάλιστα εμπλούτισαν το «ρεπορτάζ» με αναφορά στον συγκεκριμένο νόμο.

Εκείνος όμως ο νόμος δεν είχε  καμία απολύτως σχέση με την αναστολή ποινής που αποφάσισε το δικαστήριο κι όχι ένα συμβούλιο φυλακών που αποφασίζει την υφ όρων αναστολή ποινής όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Το γνωρίζουν καλά αυτό και ο συνήγορος του Λυγνάδη και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

Γνωρίζουν επίσης καλά ότι στη συνέχεια δεν επρόκειτο για «ένα νόμο που έφερε ο κ. Καλογήρου στη Βουλή» αλλά για τους νέους Ποινικούς Κώδικες που συντάχθηκαν από επιφανείς νομικούς και καθηγητές και που η κυβέρνηση της ΝΔ στη συνεχεια τους άλλαξε τα φώτα γυρίζοντας σε λογικές μεσαίωνα. Μάλιστα ο σημερινός υπουργός δικαιοσύνης κ. Τσιάρα μιλώντας στη Βουλή και προκειμένου να δικαιολογήσει την άκρατη και οριζόντια αυστηροποίηση ποινών που επέβαλλε χρησιμοποίησε επανειλημμένα το επιχείρημα των απροστάτευτων ανηλίκων που βιάζονται και κακοποιούνται με τους δράστες να πέφτουν στα μαλακά και να εκτίουν ελάχιστα χρόνια μέσα στη φυλακή. Τότε όμως  ο λάβρος αυτός υπερασπιστής των ανηλίκων δεν είχε υπολογίσει ίσως ότι στα πλαίσια του me too ο αγαπημένος σκηνοθέτης της κυβέρνησης θα αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της καταδίκης. Όσο τέλος κι αν δεν αρέσουν οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες στο κ. Κούγια και στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε για δύο βιασμούς ανηλίκων των πελάτη του.

Η πρώην δημόσια τηλεόραση για τη λειτουργία της οποίας δόθηκαν από δημοσιογράφους τόσες μάχες ακολούθησε πειθήνια τις προβακάτσιες, τις ανακρίβειες και τα χυδαία ψέματα που ξεστόμιζαν και ξεστομίζουν ο πρωθυπουργός και οι υποτακτικοί του. Μπορεί να μην πήρε η δημόσια τηλεόραση λεφτά από τον κ. Πέτσα αλλά ακόμα κι αν δεν υπήρξαν εξτραδάκια για τα golden boys της, η «αυταπάρνηση» με την οποία υιοθετούν όσα ισχυρίζονται εκείνοι που αποφάσισαν και συνέβαλαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το νέο σλόγκαν της δημόσιας τηλεόρασης «Στρατηγέ Μητσοτάκη ιδού ο στρατός σου» βροντοφωνάζουν καθημερινά με κάθε ευκαιρία (και) οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και του ΑΠΕ κι ας φωνάζουν οι κουτόφραγκοι και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα. Οι εκθέσεις τους απλά εξαφανίζονται μαζί και με την έκθεση της Κομισιόν που δημοσιεύτηκε συμπτωματικά χθες.