Κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ – Νέα εκδικητική δίωξη και απόλυση του γιατρού Κ. Καταραχιά

Κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ

Ενόψει των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία σε εξέλιξη βρίσκεται κατάληψη των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το thestival.gr οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο χώρο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και καταγγέλοντας το «απαράδεκτο» νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου ενώ στην Αθήνα κινητοποίηση εκπαιδευτικών και φοιτητών προγραμματίζεται στις 13:00, στα Προπύλαια.

Η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ στηρίζουν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Νέα εκδικητική δίωξη και απόλυση του γιατρού Κ. ΚαταραχιάΝέα εκδικητική δίωξη και απόλυση του γιατρού Κ. Καταραχιά

Η δίωξη του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» γιατρού Κ. Καταραχιά συνεχίζει με την απαράδεκτη μετακίνησή του στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» και με τη μη ανανέωση της σύμβασής του που λήγει 31/03/2021 αντί για 31/10/2021, όπως όλων των υπολοίπων επικουρικών Πανελλαδικά!

Πλέον κατέρρευσε και το τελευταίο ψέμα που διέδιδαν Διοίκηση, ΥΠΕ και Υπουργείο για δήθεν μόνιμο διορισμό του σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Στα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν, ο Κ. Καταραχιάς δε διορίζεται πουθενά και στην ουσία οδηγείται έντεχνα εκτός ΕΣΥ και στην ανεργία.

Να θυμίσουμε ότι ο γιατρός Κώστας Καταραχιάς μαζί με το σωματείο πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του συλλόγου όλες τις προηγούμενες ημέρες για τις ΕΔΕ που είχε διατάξει η διοίκηση του νοσοκομείου σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών, με την κατηγορία ότι «αρρώστησαν από κορονοϊό», πρωτοστάτησαν για να παρθούν έγκαιρα μέτρα ασφαλείας και μαζικά τεστ για να μην κλείσει το νοσοκομείο τους.

Αφού, λοιπόν, έπειτα από συλλογικό αγώνα, οι εργαζόμενοι πέτυχαν η διοίκηση να πάρει πίσω τις ΕΔΕ, ο πρόεδρος του σωματείου ενημερώθηκε πως μαζί με άλλους οχτώ συναδέλφους του μετατίθενται στη ΜΕΘ Covid-19 του νοσοκομείου «Σωτηρία»! Και η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας δεν έμεινε εκεί: Προχώρησαν σε μη ανανέωση της σύμβασής του που λήγει 31/03/2021 αντί για 31/10/2021, όπως όλων των υπολοίπων επικουρικών Πανελλαδικά!

Τη συνεχιζόμενη, εκδικητική δίωξη του Κώστα Καταραχιά και τη μεθοδευμένη μη ανανέωση της σύμβασής του, όπως όλων των υπολοίπων επικουρικών γιατρών πανελλαδικά καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΕΡΓ.Α.Σ)

Χρήστος Κάτσικας