«Καρφιά» Στάνκογλου για Χειλάκη: «Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να επισκεφθεί έναν βιαστή στη φυλακή»

Γιάννης Στάνκογλου: Δε φαντάζεστε πώς ήταν μικρός - Δείτε φώτο - Newsbomb

Ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνιστεί το φετινό καλοκαίρι στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το ελληνικό #MeToo.

Ως ηθοποιός, ο Γιάννης Στάνκογλου έζησε από μέσα το κύμα των καταγγελιών που έγιναν τους προηγούμενους μήνες στο πλαίσιο του ελληνικού MeToo, αποκαλύπτοντας μια σκοτεινή πλευρά του χώρου στον οποίο και ο ίδιος ανήκει.

Μιλώντας λοιπόν στο protothema.gr ο Γιάννης Στάνκογλου δηλώνει:

«Είναι δύσκολο να μαθαίνεις ότι ένας άνθρωπος με τον οποίον έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, έχει μοιραστεί κοινές εμπειρίες, έχεις συναναστραφεί για αρκετό καιρό κατηγορείται για τόσο σοβαρά αδικήματα. Είναι ένα θέμα που μας καίει, το συζητάμε και περιμένουμε από την δικαιοσύνη ν´αποδώσει τις ποινές που αρμόζουν στον καθέναν. Ελπίζω από εδώ και πέρα να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε στον χώρο μας ένα νέο εργασιακό πλαίσιο στο οποίο θα υπάρχει περισσότερος σεβασμός και ουσιαστικότερη επικοινωνία».

Η στάση του ωστόσο απέναντι σε όσους κατηγορούνται για βαριά αδικήματα, όπως αυτά του βιασμού, είναι ξεκάθαρη, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για όσα δήλωσε προ ολίγων εβδομάδων ο Αιμίλιος Χειλάκης για το ζήτημα:

«Παρότι έχω συνεργαστεί με όλους σχεδόν όσους έχουν κατηγορηθεί τους τελευταίους μήνες, δεν είχε αναπτυχθεί ανάμεσά μας κάποια στενή φιλική σχέση. Ο καθένας στη ζωή κάνει τις επιλογές του. Εγώ δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να επισκεφθεί έναν βιαστή στη φυλακή ακόμη κι αν ήταν κολλητός μου. Ειδικά όταν μιλάμε για εκμετάλλευση μικρών παιδιών, αυτό αποτελεί για μένα κάτι ασυγχώρητο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*