Συνταγή
Η συνταγή αυτή, λόγω του σολομού, είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, και συγκεκριμένα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, καθώς μόλις μια μερίδα καλύπτει περίπου το 70% της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης που χρειάζεται ένα υγιής ενήλικας σε πρωτεΐνη. Τέλος, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως η βιταμίνη D, η βιταμίνη Β12, η νιασίνη καθώς και το σελήνιο.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
- Τοποθετείτε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, δηλαδή τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, το σιρόπι σφενδάμου, το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνετε το μίγμα του μπολ στα φιλέτα σολομού. Μπορείτε να κρατήσετε λίγη ποσότητα από το μίγμα αυτό (π.χ. 1 κ. σούπας) ώστε να το ρίξετε αφού ψηθούν.
- Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρετε, ρίχνοντας το υπόλοιπο μίγμα του μπολ στον ψημένο σολομό.