Καραλής: Διοργανώνει Street Pole Vault στην Αρχαία Ολυμπία * Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο: Οι αντίπαλοι για άνδρες και γυναίκες

Καραλής: Διοργανώνει Street Pole Vault στην Αρχαία Ολυμπία
Ο Εμμανουήλ Καραλής διοργανώνει το δικό του Street Pole Vault event στην Αρχαία Ολυμπία με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών.

Ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής θα διοργανώσει φέτος για πρώτη φορά το δικό του street μίτινγκ αποκλειστικά για επί κοντώ.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ηλεία, και συγκεκριμένα στο ιστορικότερο μέρος της, την Αρχαία Ολυμπία, κορυφαίοι αθλητές του επί κοντώ θα συγκεντρωθούν την Κυριακή, 12 Ιουνίου, για να συμμετάσχουν στο πρώτο Fly Olympia.

Μία σύγχρονη αρένα θα στηθεί στον δρόμο έξω από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και αναμένεται κορυφαίοι επικοντιστές από όλο τον κόσμο να προσφέρουν πλούσιο θέαμα καταγράφοντας μεγάλες… πτήσεις. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν ένα μίτινγκ που θα αποτελεί μελλοντικά μόνιμο σταθμό των κορυφαίων αλτών ανά τον κόσμο αλλά και να φέρουν ξανά στο επίκεντρο την Ελλάδα και την Ολυμπία, το μέρος που «γεννήθηκαν» οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Το μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο σύλλογος «Απόλλων Πύργου» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και, πιο συγκεκριμένα, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Το μίτινγκ θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο: Οι αντίπαλοι για άνδρες και γυναίκες

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο: Οι αντίπαλοι για άνδρες και γυναίκες
Οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών έμαθαν τους αντιπάλους τους στη φάση των ομίλων του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Βουδαπέστης.

Στη Βουδαπέστη έγινε η κλήρωση της φάσης των ομίλων του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών (18 Ιουνίου – 3 Ιουλίου).

Συνολικά μετέχουν από 16 ομάδες, σε ομίλους τους τεσσάρων ομάδων. Οι πρώτες από κάθε όμιλο πάνε απευθείας στα προημιτελικά, οι 2ες και 3ες παίζουν σε χιαστί αγώνα την πρόκριση στην οκτάδα, οι 4ες πάνε σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 13-16.

Στους άνδρες η εθνική ομάδα, «ασημένια» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετέχει στο Β’ όμιλο με αντιπάλους την Ιαπωνία, τη Γερμανία και την Κροατία.

Η Ελλάδα θα παίξει για την πρωτιά με την Κροατία και αν αυτή δεν έρθει, τότε ανάλογα με τη θέση της (2η ή 3η) θα δώσει αγώνα χιαστί με τη 2η ή την 3η ομάδα του Α’ Ομίλου, όπου υπάρχει η γηπεδούχος Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο, η Βραζιλία και η Γεωργία.

Η κλήρωση στους άνδρες
Α’ Όμιλος
Ουγγαρία
Βραζιλία
Μαυροβούνιο
Γεωργία

Β’ Όμιλος
Ιαπωνία
Ελλάδα
Γερμανία
Κροατία

Γ’ Όμιλος
Ιταλία
Καναδάς
Ν. Αφρική
Ισπανία

Δ’ Όμιλος
Καζακστάν
ΗΠΑ
Αυστραλία
Σερβία

Tο ίδιο σύστημα διεξαγωγής ισχύει και στο τουρνουά γυναικών. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 4ο όμιλο με αντιπάλους την Ταϊλάνδη, τη Γαλλία και την Ισπανία. Η πρωτιά στον όμιλο θα κριθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ισπανία, η 2η και η 3η ομάδα του ομίλου διασταυρώνονται με αυτές του Γ’ ομίλου, αντίστοιχα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η κλήρωση στις γυναίκες

Α’ Όμιλος
Ιταλία
Ουγγαρία
Καναδάς
Κολομβία

Β’ Όμιλος
ΗΠΑ
Ολλανδία
Ν. Αφρική
Αργεντινή

Γ’ Όμιλος
Βραζιλία
Καζακστάν
Ν. Ζηλανδία
Αυστραλία

Δ’ Όμιλος
Ταϊλάνδη
Γαλλία
Ελλάδα
Ισπανία

Η φάση των ομίλων θα γίνει σε τέσσερις πόλεις (Σόπρον, Ντέμπρετσεν, Ζέγκεντ, Βουδαπέστη), οι αγώνες θα αρχίσουν στις 20 Ιουνίου για τις γυναίκες και στις 21 Ιουνίου για τους άνδρες. Τα χιαστί παιχνίδια και οι ημιτελικοί θα γίνουν στο Ζέγκεντ και τη Βουδαπέστη, πριν φθάσουμε στους τελικούς της Βουδαπέστης, στις 2/7 για τις γυναίκες και στις 3/7 για τους άνδρες.