Καρέκλες — Παραδέχτηκε τελικά ο Άδωνης ότι ο 46χρονος ήταν διανομέας και ανασφάλιστος

Στις 24 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από τις εκλογές, η Ζέφη Δημαδάμα έγραφε στο facebook: «Καλή ψήφο την Κυριακή, ψηφίζουμε για το καλό της χώρας, όχι για να βολευτούμε σε κομματικές ή κυβερνητικές καρέκλες».

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, στις 20 Ιουλίου, το πρώην στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (διαγράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες) αποδέχτηκε την πρόταση Μητσοτάκη, για να καθίσει στην καρέκλα της γενικής γραμματέως Ισότητας στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πάνω απ’ όλα η πολιτική, οι αρχές, η συνέπεια και η ιδεολογία…

 

Παραδέχτηκε τελικά ο Άδωνης ότι ο 46χρονος ήταν διανομέας και ανασφάλιστος

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αλγεινή δήλωση του υπουργού εργασίας ότι ο ατυχος 46χρονος δεν ήταν ντελιβεράς, σήμερα τελικά το παραδέχθηκε ότι ήταν διανομέας και ανασφάλιστος

Την παραδοχή ότι ήταν ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος ο 46χρονος διανομέας που πέθανε από θερμοπληξία στην Χαλκίδα έκανε στην εκπομπή «Σαββατοκυριακο από τις 6» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό που συνέβη χθες ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό στο περιστατικό η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε έλεγχο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.

«Ο άνθρωπος αυτός, ένας φτωχός άνθρωπος, χρησιμοποιούσε το ποδήλατό του για να κάνει διάφορα θελήματα σε διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής αυτής, όπου δούλευε ως ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης την ώρα που χθές με ανάρτηση του έσπευσε να δηλώσει ότι δεν ήταν καν διανομέας.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ανέφερε ότι δεν μπορεί να βάλει πρόστιμο καθώς δεν υπήρξε καταγγελία από την οικογένεια του ανθρώπου.  Ωστόσο, όπως δήλωσε, υπήρξε στη συνέχεια υπήρξε μια καταγγελία από το εργατικό σωματείο και η αστυνομία κάλεσε απλά για εξηγήσεις τον ιδιοκτήτη μιας ψησταριά όπου ο άτυχος εργαζόμενος έκανε θελήματα την προηγούμενη μέρα.

Απαντώντας στο θέμα για το εάν η Επιθεώρηση Εργασίας είναι υποστελεχωμένη, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν ισχύει λέγοντας ότι γίνονται χιλιάδες έλεγχοι που φέτος αναμένεται να φτάσουν τους 70.000. «Η ιδέα ότι το κράτος μπορεί να είναι πάντα δίπλα σε οποιονδήποτε έχει μια επιχείρηση, δεν είναι μια πραγματική ιδέα. Η ιδέα ότι τους καλύπτει το κράτος είναι ψευδής. Όσες καταγγελίες έχουν γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας, έρχονται σε πρώτο χρόνο», σημείωσε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η τραγωδία στη Χαλκίδα δεν είναι ο κανόνας».

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη-Άδωνη, τελικά τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι «ατυχή» γεγονότα. Κάνοντας τα στραβά μάτια…έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε αρένες θανάτου