Καπραβέλος: Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου την ώρα (βίντεο)

Είναι ζήτημα παιδείας και κρίσης σημείωσε ο Διευθυντής ΜΕΘ  για τους εμβολιασμούς – Κίνδυνος για το σύστημα υγείας το τέταρτο κύμα

Δραματική περιέγραψε την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διευθυντής ΜΕΘ στο Γ. Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. «Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα» δήλωσε μεταξύ άλλων, θέλοντας να δείξει τον κίνδυνο που εξακολουθεί να υπάρχει.

Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα. «Ο κορονοϊός μας προειδοποιεί. Είμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα πανδημίας. Πάει να αποδιοργανώσει το σύστημα υγείας για τρίτη φορά με την έννοια της κατάρρευσης», επισήμανε. «Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα. Είχαμε φτάσει να υπογράφουμε τέσσερα με πέντε πιστοποιητικά θανάτου στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα», ανέφερε.

«Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε ούτε τους ασθενείς με κορονοϊό, ούτε τους άλλους ασθενείς επειδή μερικοί δεν μπορούν να πειστούν να εμβολιαστούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία είναι συντριπτικά, «οι μελέτες λένε ότι ο εμβολιασμένος κινδυνεύει 60% λιγότερο να μολυνθεί και κατά 80% από το να πάθει μεγάλη ζημιά και να χάσει τη ζωή του. Έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας και είναι ζήτημα παιδείας και κρίσης αν δεν το χρησιμοποιήσουμε».

«Δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να υποβάλει τον εαυτό του σε βασανιστήριο και να υποβάλει και τους άλλους στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους» είπε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι «Στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού δεν πρέπει να συζητάμε ακόμη για τον εμβολιασμό»