Καναδέζα βουλεύτρια: Ο Μητσοτάκης, αντί να μιλήσει για τα 200 χρόνια του 1821 μας μίλησε για την Eldorado (vid)

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να μιλήσει για την μεγάλη γιορτή, για τον μεγάλο αγώνα της ανεξαρτησίας του ελληνικού έθνους, μας μίλησε για την επένδυση της Eldorado και μας έκανε σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση την υποστηρίζει, ξεκάθαρα», δήλωσε η ελληνικής καταγωγής και μέλος της ομοσπονδιακής Βουλής του Καναδά, Νίκι Άστον, μιλώντας στην εκδήλωση των Νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έβρου και Ροδόπης με θέμα τις επενδύσεις του χρυσού στη Θράκη.

Η ίδια επεσήμανε ότι μετά την εκδήλωση της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όπου κύριοι ομιλητές ήταν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, διαπίστωσε με θλίψη ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στηρίζουν τις επενδύσεις της καναδικής εταιρίας εξόρυξης χρυσού, η οποία μάλιστα δεν έχει αναλάβει έργα εντός του Καναδά.

Παράλληλα, η βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου η οποία κατάγεται από τον Έβρο, επεσήμανε ότι «πρέπει να είμαστε ενάντια σε εταιρίες όπως η Εldorado που κάνουν ό,τι μπορούν για να εκμεταλλεύονται το κράτος και τον λαό για το δικό τους κέρδος».

Τέλος η Νίκι Άστον επεσήμανε ότι «πρέπει να σεβαστούμε τους κατοίκους της Ροδόπης και του Έβρου ενάντια στις εξορύξεις της Eldorado» και πρόσθεσε ότι «εταιρίες όπως η Eldorado συμπεριφέρονται με τρόπο που δε θα ήταν αποδεκτός στον Καναδά»

Ακολουθεί το βίντεο με τη διαδικτυακή εκδήλωση της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά στην οποία συμμετείχε ο Κ. Μητσοτάκης, το σημείο στο οποίο ξεκινάει είναι η αναφορά του στις εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα όπως η Eldorado: