«Καμπανάκι» Κομισιόν προς Ελλάδα: Αποσύρετε τα μέτρα ενεργειακής στήριξης μέχρι τα τέλη του 2023, κόψτε δαπάνες — Επιστρέφουν Λατινοπούλου και Μπογδάνος — “Αγόρια στο ντους”: Η βραβευμένη ταινία που έδειξε η δασκάλα δημοτικού και προκάλεσε αντιδράσεις. Η επίμαχη σκηνή

Σαφείς συστάσεις για απόσυρση των μέτρων ενεργειακής στήριξης μέχρι τα τέλη του 2023 απευθύνει η Κομισιόν προς την Ελλάδα, ενώ παράλληλα ζητεί να μπει όριο στην αύξηση των καθαρών πρωτογενών δαπανών το 2024 στο 2,6%.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι σε αντίθεση με το κλίμα ευφορίας που έχει καλλιεργήσει τεχνητώς η ΝΔ μαζί με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ η Ελλάδα εισέρχεται σε φάση «λιτότητας» από το καλοκαίρι και μετά καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια και οι στόχοι επανέρχονται σε προ πανδημίας επίπεδα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους πλειστηριασμούς και την ακρίβεια δημιουργούν ένα ασφυκτικό τοπίο που καθιστούν ακόμη περισσότερο επιτακτική να υπάρχει δεύτερος πόλος στο πολιτικό σύστημα που θα βάζει φρένο σε έναν «ανεξέλεγκτο» Μητσοτάκη.

Ειδικότερα η Κομισιόν μεταξύ άλλων συστήνει τα εξής.

  • Τερματισμός των μέτρων ενεργειακής στήριξης που ισχύουν έως το τέλος του 2023, χρησιμοποιώντας τις σχετικές εξοικονομήσεις για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Σε περίπτωση που τυχόν ανανεωμένες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας απαιτούν μέτρα στήριξης, βεβαιωθείτε ότι αυτά στοχεύουν στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, είναι οικονομικά προσιτά και διατηρούν κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Διασφάλιση συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής, ιδίως με τον περιορισμό της ονομαστικής αύξησης των καθαρών πρωτογενών δαπανών που χρηματοδοτούνται σε εθνικό επίπεδο το 2024 σε όχι περισσότερο από 2,6%.
  • Διατήρηση των δημοσίων επενδύσεων που χρηματοδοτούνται σε εθνικό επίπεδο και διασφάλιση της αποτελεσματικής απορρόφησης των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων κονδυλίων της ΕΕ, ιδίως για την προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.
  • Για την περίοδο μετά το 2024, η χώρα μας θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί μια μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική σταδιακής και βιώσιμης σύσφιξης (consolidation), σε συνδυασμό με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν σε υψηλότερη βιώσιμη ανάπτυξη, για την επίτευξη μιας συνετής μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής θέσης.
  • Βελτίωση της φιλικότητας προς τις επενδύσεις του φορολογικού συστήματος με την εισαγωγή ενός συστήματος προκαταβολής φόρου, διευρύνετε τη φορολογική βάση, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης της τρέχουσας φορολογικής δομής για τους αυτοαπασχολούμενους και ενισχύστε τη φορολογική συμμόρφωση με την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών.
  • Διατήρηση τη δυναμικής στη σταθερή εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και ολοκληρώστε γρήγορα το κεφάλαιο REPowerEU με σκοπό την ταχεία έναρξη της εφαρμογής του. Εξασφάλιση συνεχούς επαρκούς διοικητικής ικανότητας ενόψει του μεγέθους του σχεδίου.
  • Συνέχιση της ταχείας εφαρμογής των προγραμμάτων πολιτικής συνοχής, σε στενή συμπληρωματικότητα και συνέργεια με το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης.
  • Μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα και περαιτέρω επιτάχυνση της διαφοροποίησης των οδών παροχής ενέργειας. Περαιτέρω επέκταση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την ολοκλήρωση και την επιβολή των νέων νομικών πλαισίων για τη διαδικασία αδειοδότησης και για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, την αύξηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και της χωρητικότητας αποθήκευσης, την προώθηση της αποκεντρωμένης παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη θέσπιση νομοθετικών πλαισίων για την παραγωγή ανανεώσιμο υδρογόνο και βιομεθάνιο.

 

Επιστρέφουν Λατινοπούλου και Μπογδάνος

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του για συμμετοχή κάθοδο στις εκλογές 2023 της 21ης Μαΐου, ωστόσο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Αφροδίτη Λατινοπούλου δηλώνουν πανέτοιμοι να λάβουν μέρος στις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν στις 25 Ιουνίου, με νέα ονόματα και σύμβολα.

«Αλλάζουμε όνομα, αλλάζουμε σύμβολο, ως “Πατριωτική Δύναμη” θα συμμετάσχουμε στις επόμενες εκλογές», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο MEGA, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για είσοδο του κόμματος στο Κοινοβούλιο: «Το ζητούμενο είναι η συνεργασία των δυνάμεων του πατριωτικού χώρου και εφόσον αυτό το καταφέρουμε, είμαι βέβαιος ότι τα ποσοστά μας θα μας βάλουν στη Βουλή», δήλωσε.

Ανάλογη κίνηση και από την Αφροδίτη Λατινοπούλου που δήλωσε ότι το νέο όνομα του κόμματός της είναι «Φωνή Λογικής». Όπως είπε, «κατεβαίνουμε κανονικότατα και μάλιστα πιο δυνατοί από ποτέ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου».

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο κόμματα είχαν κοπεί από τον Άρειο Πάγο εξαιτίας συμβόλου και ονόματος. Το κόμμα των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου (με την ονομασία «Πατριωτική Ένωση») κόπηκε εξαιτίας συμβόλου και ονόματος. Πληροφορίες ανέφεραν ότι κατά της «Πατριωτικής Ένωσης» κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»-ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, που υποστήριζε ότι οι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου έκλεψαν το όνομα. Το ίδιο συνέβη και στο κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου με το όνομα «Πατρίδα – Αφροδίτη Λατινοπούλου». Πριν από το «μπλόκο» στο κόμμα της κ. Λατινοπούλου, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε ενημερώσει ότι κατέθεσε σχετικό αίτημα (για να κοπεί το κόμμα της Αφρ. Λατινοπούλου).

Η περίπτωση Κασιδιάρη

Στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αναμένεται να κάνει γραπτή δήλωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται εισηγήσεις για νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο, με στενούς συνεργάτες του ωστόσο να εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την τύχη μιας ενδεχόμενης νέας προσπάθειας.

 

“Αγόρια στο ντους”: Η βραβευμένη ταινία που έδειξε η δασκάλα δημοτικού και προκάλεσε αντιδράσεις – Η επίμαχη σκηνή

Μια ταινία μικρού μήκους ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ένα σχολικό περιβάλλον. Τα «Αγόρια στο ντους» («Shower Boys»), σουηδικής παραγωγής, προβλήθηκε σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, με πρωτοβουλία δασκάλας, προκαλώντας αντιδράσεις από γονείς, ενώ ορισμένοι έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν ταινία με «ερωτικό περιεχόμενο». Ο λόγος έχει ενοχλήσει η ταινία φέρεται να είναι μια σκηνή κατά την οποία δύο μικρά αγόρια ανταλλάσσουν ένα φιλί.

Η ταινία, που διαρκεί μόλις εννέα λεπτά, έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων και θεωρείται κατάλληλη για ηλικίες από 11 έως 18 ετών, απατώντας έτσι στο εξώδικο δικηγόρου που ζητά από τη διεύθυνση του σχολείου και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας, να διαπιστωθεί, αν η ταινία ήταν εγκεκριμένη για προβολή στο πλαίσιο του σχολείου.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ, γνωστός για το περιεχόμενο που απευθύνεται πάντα σε νεανικό κοινό.

Το πολυβραβευμένο φιλμ «Αγόρια στο ντους» έδειξε η δασκάλα στους μαθητές Δημοτικού – Έχει αναδειχθεί καλύτερη ταινία για παιδιά – Arouraios.gr – Ειδήσεις

Στα βραβεία που έχει λάβει περιλαμβάνονται:

Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ

Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ

Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν

Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε

Η τοξική αρρενωπότητα

Η ταινία ακολουθεί τον Βίγκο και τον Νόελ, δύο αγόρια στην προεφηβεία, 12 ετών οι οποίοι επιστρέφουν σπίτι μετά από έναν έντονο αγώνα μπάσκετ και τσεκάρουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου.

Το βίαιο σταμάτημα ενός αθώου παιχνιδιού φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα του τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια ανδρική φιλία. Η απορία πάνω στο ζήτημα προκύπτει μετά από ερώτηση του προπονητή της ομάδας, ο οποίος βάζει τους 12χρονους να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που τους κάνει άνδρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*