Καλογήρου: Μηνύσεις σε όσους διασπείρουν ότι ο Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ — Πρόταση για τη θέση της προέδρου στην…

Μιχάλης Καλογήρου | Έθνος

Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου

“Η διάταξη για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής ισχύει από το 2010 και παραμένει ίδια” αναφέρει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Οργισμένη είναι η ανακοίνωση του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Ο ίδιος απαντά στην επιχειρηματολογία που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2019. Ο κ. Καλογήρου κάνει λόγο για fake news, τονίζοντας πως ο εν λόγω νόμος ψηφίστηκε το 2010 και παραμένει ως σήμερα ίδιος.

Ο κ. Καλογήρου, σε ανάρτησή του στο facebook παρουσιάζει σε αντιπαραβολή τον νόμο του 2010 και τον νόμο του 2019 όπου πράγματι καταδεικνύεται ότι δεν έχει υπάρξει αλλαγή στους όρους και τις προϋποθέσεις για την αναστολή εκτέλεσης ποινής – αποφυλάκισης.

Μάλιστα, προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη “για τους δημοσιογράφους της “Ενημέρωσης 108”, όπως τους κατονομάζει επικαλούμενος τη σχετική λίστα των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που έχουν διασπείρει ψευδείς ειδήσεις.

Η ανάρτηση του Μιχάλη Καλογήρου:

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας είχε υποστηρίξει ότι η παράγραφος 8, βάσει της οποίας αποφυλακίζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, προστέθηκε για πρώτη φορά στο νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ψηφίστηκε την 1/7/2019 επί υπουργίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης του Μιχάλη Καλογήρου.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε άμεσα σε όσα είχε αναφέρει ο κ. Κούγιας, τονίζοντας: “Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019”.

 

Πρόταση για τη θέση της προέδρου στην…

Πρόταση για τη θέση της προέδρου στην ανεξάρτητη αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Εύη Χριστοφιλοπούλου -με απώτερο σκοπό να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ- κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει συνυπάρξει στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τον νυν πρωθυπουργό, απάντησε θετικά, ζήτησε όμως να διασφαλιστεί η συναίνεση των κομμάτων προς το πρόσωπό της.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου εδώ και μήνες έχει αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε παραιτηθεί και από το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία όπου είχε τοποθετηθεί πρόεδρος επί Φώφης Γεννηματά. Η ίδια φέρεται να έχει ενημερώσει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ζητώντας μάλιστα να τη στηρίξει.

Από το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας τη σκοπιμότητα της ενέργειας Μητσοτάκη, εμφανίζονται επιφυλακτικοί και παραπέμπουν σε απόφαση της Κ.Ο. όταν υπάρξει επίσημη πρόταση στη Διάσκεψη Προέδρων.