Και πάλι παράνομος ο Μητσοτάκης: Δεν δήλωσε την κρυφή γαλλική εταιρία στο πόθεν έσχες

Επιμένει στην απόκρυψη – Αναμένονται οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Για άλλη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δήλωσε τη γαλλική εταιρία, SCI Personal Ventures, στο πόθεν έσχες του, όντας πλέον ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής περιόδου με τόσες κατά συρροή ψευδείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και τόσα βαρύτατα αδικήματα στην πλάτη του.

Ο πρωθυπουργός είναι υπότροπος και υπόλογος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η σύζυγός του -με βάση τα έγγραφα του γαλλικού εμπορικού μητρώου που αποκάλυψε το Documento– τον Δεκέμβριο του 2020 προέβη σε διοικητικές πράξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη εταιρία. Το 2018, η Μαρέβα Μητσοτάκη δικαιολόγησε έσοδα για το φορολογικό έτος 2017 επικαλούμενη τις δραστηριότητες της SCI Personal Ventures. Κι ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά, με το ιδιωτικό συμφωνητικό του 2016 (που δεν έχει κατατεθεί σε καμία επίσημη αρχή) ισχυρίζεται ψευδώς ότι την έχει μεταβιβάσει στον αδερφό της.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη όφειλαν να συμπεριλάβουν τη SCI Personal Ventures στη δήλωση τους, αφού η δήθεν μεταβίβαση που έχει συντελεστεί δεν είναι τίποτα παραπάνω από προφάσεις εν αμαρτίαις.