Κάποιοι… ακονίζουν τα μαχαίρια τους εν όψει του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας — Κώστας Βαξεβάνης: “Καλέστε το Μανιαδάκη αν σας ενδιαφέρει η αλήθεια”

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σπουδή

Την Παρασκευή 6 Μαΐου ξεκινάει το 14ο τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Metropolitan Expo και την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου ξεκινάει το 14ο τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Metropolitan Expo και την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το μεσημέρι της ίδιας μέρας και μέχρι τις 6.30 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των συνέδρων. Το Σάββατο 7 Μαΐου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος την Κυριακή από τις 1 έως τις 4 θα γίνει η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκπρόσωποι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι τοποθετήσεις των συνέδρων θα γίνει πάνω σε έξι θεματικές ενότητες: «Ασφάλεια για όλους», «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη», «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και «Πολιτικές για τους νέους», με τους νεότερους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να παρουσιάζουν προτάσεις για τη νέα γενιά και τα προβλήματά της.

Την τελευταία μέρα του συνεδρίου θα μιλήσουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 

Δεν πτοείται από “τελεσίγραφα” ο Κώστας Βαξεβάνης: “Καλέστε το Μανιαδάκη αν σας ενδιαφέρει η αλήθεια”Δεν πτοείται από “τελεσίγραφα” ο Κώστας Βαξεβάνης: “Καλέστε το Μανιαδάκη αν σας ενδιαφέρει η αλήθεια”

Χωρίς να πτοηθεί από τελεσίγραφα ο εκδότης του Documento συνέχισε την απολογία στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.

Χωρίς να πτοηθεί από τελεσίγραφα ο εκδότης του Documento συνέχισε την απολογία στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου. Ο Κώστας Βαξεβάνης επανέλαβε πως ο Νίκος Μανιαδάκης όχι μόνο έχει φύγει πλέον στο εξωτερικό αλλά έχει βγάλει στο «σφυρί» και το σπίτι του, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Documento.

Η ανακρίτρια την προηγούμενη φορά είχε απαιτήσει να ολοκληρώσει την απολογία του δίχως ο Βαξεβάνης να έχει προλάβει να παραδώσει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του. Σήμερα από την αρχή ο Κ. Βαξεβάνης επισήμανε στην ανακρίτρια ότι χρειάζεται ακόμη τρεις ημέρες προκειμένου να ολοκληρώσει την απολογία του.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, η απολογία του εκδότη και δημοσιογράφου ξεκίνησε καταθέτοντας δημοσίευμα της εφημερίδας του, σύμφωνα με το οποίο ο Νίκος Μανιαδάκης μαζί με τη σύζυγό του Χρυσάνθη Φαρμάκη πουλάνε την υπερπολυτελή τους βίλα στον Διόνυσο Αττικής. Μια εξέλιξη που όπως φαίνεται επιβεβαιώνει τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis ετοιμάζεται –αν δεν το έχει ήδη πράξει– να εγκατασταθεί μόνιμα στο Ασκοτ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο δημοσιογράφος επανέλαβε το αίτημα του στην ανακρίτρια να καταθέσει κατ’ αντιπαράσταση με τον Νίκο Μανιαδάκη, με την ανακρίτρια να μην δεσμεύεται όμως για την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος.

Οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης, Γιάννης Μαντζουράνης και Βασίλης Καπερνάρος επισήμαναν στην ανακρίτρια πως «έχει υποχρέωση να αναζητήσει την αλήθεια» και ότι η «εξέταση Μανιαδάκη είναι σημαντική» διότι ανατρέπει όλο το κατηγορητήριο όχι μόνο σε βάρος του Κ. Βαξεβάνη αλλά και κατά όσων διώκονται για την υποτιθέμενη σκευωρία της Novartis.

Ο Κ. Βαξεβάνης κατέθεσε στην ανακρίτρια όλα τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον Νίκο Μανιαδάκη, από τα οποία προκύπτει η συστηματική επαφή που είχε μαζί του.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με το documentonews.gr, κατέθεσε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου κατέθεσε σε βάρος του Κ. Βαξεβάνη, καθώς επεδίωκε να τον ενοχοποιήσει λόγω των δημοσιευμάτων για την απόκρυψη εγγράφων στην υπόθεση Λιακουνάκου, τα οποία την οδήγησαν στην παραίτηση.

Ο Κώστα Βαξεβάνης αναφέρθηκε στην κατάθεση του στη σχέση του συζύγου της Ράικου, γιατρού Λάζαρου Καρνέση με τη Novartis, κατέθεσε τα εμβάσματα της Novartis και της Αstellas Pharmaceuticals στον σύζυγο της Ελένης Ράικου, Λάζαρο Καρνέση, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδικαιούχος ήταν και η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Μάλιστα όπως κατέθεσε ο Βαξεβάνης ένα από τα εμβάσματα που είχαν εντοπιστεί προς το σύζυγο της Ράικου από τη Novartis αφορούσαν σε έρευνα για το φάρμακο Diovan. Το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν μέρος του στρατηγικού προγράμματος «Exactly» της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, για το οποίο η Novartis παραδέχτηκε ότι χρημάτιζε γιατρούς.

Παράλληλα ο Κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον μάρτυρα που την Πρωτοχρονιά του 2017 ανέβηκε στο Χίλτον απειλώντας να αυτοκτονήσει. Ο μάρτυρας είχε ζητήσει από τους αστυνομικούς να μιλήσει με την εισαγγελέα Ράικου φωνάζοντας: «∆εν θα πληρώσω εγώ τα σπασµένα της εταιρείας». Ο Τσενεκίδης, όπως κατέθεσε ο Βαξεβάνης αν και είχε προχωρήσει η διαδικασία ώστε να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για την υπόθεση Novartis, για άγνωστους λόγους δεν εντάχθηκε.