Ιταλία: Φασιστικοί χαιρετισμοί σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών στο Μιλάνο — Καναδάς: Τοξικά αέρια εκλύονται από φλεγόμενο πλοίο

Κορωνοϊός - Ιταλία: Φασιστικοί χαιρετισμοί σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών στο Μιλάνο

Η κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών στο Μιλάνοτο βράδυ του Σαββάτου έληξε με τη σύλληψη ενός διαδηλωτή και τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας σε βάρος άλλων 83, όπως έκαναν γνωστό, σήμερα, οι ιταλικές αρχές.

Οκτώ ακροδεξιοί του κινήματος Dodici Raggi (Δώδεκα Ακτίνες) προχώρησαν σε φασιστικό χαιρετισμό με σηκωμένο τον αντίχειρα και τώρα κατηγορούνται για φασιστική προπαγάνδα.

Παράλληλα, ο διευθυντής αστυνομίας του Μιλάνου υπέγραψε εννέα αποφάσεις υποχρεωτικής απομάκρυνσης άλλων τόσων ατόμων από την ιταλική συμπρωτεύουσα.

Στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχε και το πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, Πάολο Μαουρίτσιο Φεράρι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές (η κινητοποίηση δεν είχε λάβει άδεια από την νομαρχία) να προσεγγίσουν τα γραφεία του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil.

Ο σύνδεσμος των Ιταλών Ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμόκαταδίκασε απερίφραστα τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία και όλες όσες «αποτελούν επίθεση κατά της δημοκρατίας, του χώρου της εργασίας» και υπογράμμισε ότι «η ιταλική αντίσταση στην φασιστική δικτατορία δεν έχει καμία σχέση με όσους διαμαρτύρονται κατά των εμβολίων και του πράσινου πάσου (green pass)».

 

Καναδάς: Τοξικά αέρια εκλύονται από φλεγόμενο πλοίοΚαναδάς: Τοξικά αέρια εκλύονται από φλεγόμενο πλοίο

Στις φλόγες έχει τυλιχτεί ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα ανοιχτά των ακτών του Καναδά στον Ειρηνικό, ενώ από αυτό εκλύονται τοξικά αέρια. Η καναδική ακτοφυλακή προχώρησε στην απομάκρυνση 16 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό, ενώ πέντε άνθρωποι παραμένουν για την κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με τις Αρχές, η κατάσταση δεν παρουσιάζει κίνδυνο στην ξηρά.

Το πλοίο Zim Kingston είναι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της πόλης Βικτόρια στη Βρετανική Κολομβία, στο στενό του Χουάν ντε Φούκα που σηματοδοτεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον ιστότοπο θαλάσσιας παρακολούθησης MarineTraffic.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφέρει περισσότερους από 52 τόνους χημικών προϊόντων, τα οποία είχαν φορτωθεί σε δύο από τα κοντέινερ που πήραν φωτιά, μετέδωσε το Radio-Canada που επικαλείται την ακτοφυλακή.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφέρει περισσότερους από 52 τόνους χημικών προϊόντων, τα οποία είχαν φορτωθεί σε δύο από τα κοντέινερ που πήραν φωτιά, μετέδωσε το Radio-Canada που επικαλείται την ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το Radio-Canada, το Zim Kingston κινδύνευε από την Παρασκευή με την απώλεια 40 εμπορευματοκιβωτίων στον Ειρηνικό Ωκεανό και η καναδική Ακτοφυλακή μαζί με την αμερικανική εργάζονται από κοινού για να τα βρουν.

Η καναδική Ακτοφυλακή ανέφερε μέσω του Twitter τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι 16 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με δύο σωστικά σκάφη της, «μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε δέκα κοντέινερ».

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των ανθρώπων στην ξηρά, αλλά η κατάσταση θα συνεχίσει να παρακολουθείται», είπε, αναφέροντας το πρωί της Κυριακής ότι «η ζώνη έκτακτης ανάγκης που οριοθετήθηκε γύρω από το πλοίο διευρύνθηκε στα 2 ναυτικά μίλια», έναντι ενός μιλίου την προηγούμενη μέρα.

«Η φωτιά παραμένει και συγκροτήθηκε ένα κέντρο επιχειρήσεων για τη διαχείριση της κατάστασης. Οι διάφοροι φορείς κινητοποιούνται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την ανάκτηση των εμπορευματοκιβωτίων που αποσπάστηκαν από το πλοίο την Παρασκευή», δήλωσε επίσης η ακτοφυλακή.

«Λόγω της φύσης των χημικών ουσιών στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η χρήση νερού απευθείας στη φωτιά δεν αποτελεί επιλογή», ανέφερε η καναδική ακτοφυλακή στο Twitter.

Ένα ρυμουλκό που μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς, το Seaspan Raven, ωστόσο «ψέκασε με κρύο νερό το κύτος του Zim Kingston» κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σημείωσαν οι καναδικές αρχές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμα άγνωστα.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*