Ιταλία Έρευνα: Μόνον οι πολύ ηλικιωμένοι και άρρωστοι πεθαίνουν από κορονοϊό αν έχουν εμβολιαστεί

Ιταλία –  Έρευνα: Μόνον οι πολύ ηλικιωμένοι και άρρωστοι πεθαίνουν από κορονοϊό αν έχουν εμβολιαστεί

Εξαιρετικά απίθανο είναι να πεθάνουν από την νόσο οι εμβολιασμένοι κατά της covid-19, εκτός κι αν είναι πολύ ηλικιωμένοι και ήδη σοβαρά άρρωστοι προτού προσβληθούν από τον νέο κορονοϊό, δείχνει έρευνα που έγινε στην Ιταλία και τα αποτελέσματά της δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η μελέτη αυτή του ιταλικού εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (ISS), η οποία περιλαμβάνεται σε τακτική έκθεση του ISS για τους θανάτους από την COVID-19, δείχνει ότι η μέση ηλικία των ανθρώπων που πέθαναν από τη νόσο αυτή παρά το γεγονός ότι είχαν εμβολιαστεί, ήταν τα 85 χρόνια. Κατά μέσον όρο αυτοί είχαν πέντε υποκείμενα νοσήματα.

Η μέση ηλικία θανάτου μεταξύ αυτών που δεν είχαν εμβολιαστεί ήταν τα 78 χρόνια, με τέσσερις προϋπάρχουσες παθήσεις.

Πιο ψηλά στο δείγμα θανάτων μεταξύ των εμβολιασμένων που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας βρίσκονταν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιστατικά καρδιακών προβλημάτων, άνοιας και καρκίνου.

Κατά την ανάλυση αυτή, η οποία έγινε από την 1η Φεβρουαρίου ως τις 5 Οκτωβρίου φέτος, μελετήθηκαν τα ιατρικά αρχεία 671 ανθρώπων που υπέκυψαν στην COVID-19 και ήταν ανεμβολίαστοι και 171 θυμάτων της νόσου που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Την περίοδο που έγινε η έρευνα καταγράφηκαν 38.096 θάνατοι από COVID-19 στην Ιταλία.

Από αυτούς που πέθαναν, οι 33.620 ήταν ανεμβολίαστοι, οι 2.130 είχαν λάβει μόνον μία δόση ή είχαν προσβληθεί λίγο μετά τον εμβολιασμό τους προτού προλάβουν να αναπτύξουν αντισώματα και 1.440 είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Ιταλία πέτυχε τον στόχο για τον πλήρη εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού της άνω των 12 ετών, το ποσοστό που η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι προσφέρει έναν σημαντικό βαθμό ασφάλειας από τον ιό. Παρά την επίτευξη του στόχου αυτού, από τις 15 Οκτωβρίου η ιταλική κυβέρνηση κατέστησε το πράσινο πάσο υποχρεωτικό για όλους τους εργαζομένους. Η κίνηση αυτή προκάλεσε ορισμένες φορές βίαιες διαμαρτυρίες σε ορισμένες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*