Ιράκ: Νέα αεροπορική επιδρομή με έξι νεκρούς – Σαρλ Μισέλ: Κίνδυνος γενικευμένης έκρηξης βίας στο Ιράκ

Ιράκ: Νέα αεροπορική επιδρομή με έξι νεκρούς

Αεροπορική επιδρομήσημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (4/1) σε αυτοκινητοπομπή με μέλη της ΛαϊκήςΔύναμηςΚινητοποίησης του Ιράκ (PMF) ενώ βρισκόταν καθ`οδόν για τη Βαγδάτη, σύμφωνα με αναφορές.

Η συνοδεία των τριών αυτοκινήτων χτυπήθηκε στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας του Ιράκ στην περιοχή Αλ-Τατζί, σύμφωνα με ιρακινή στρατιωτική πηγή που αναφέρει το Ρόιτερς.

Έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά.

Δεν έχει γνωστό το ποιος διεξήγαγε την αεροπορική επίθεση.

 

Για κίνδυνο γενικευμένης έκρηξης βίας και αναζωπύρωσης της τρομοκρατίας προειδοποίησε με δήλωσή του την Παρασκευή (3/1), ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σχετικά με την κατάσταση και τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι «ο κύκλος βίας, προκλήσεων και αντιποίνων που είδαμε στο Ιράκ τις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να σταματήσει».

«Η περαιτέρω κλιμάκωση πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος» συμπλήρωσε.

«Το Ιράκ παραμένει μια πολύ εύθραυστη χώρα», είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Παράλληλα σημείωσε ότι «πολλά όπλα και πάρα πολλές πολιτοφυλακές επιβραδύνουν τη διαδικασία για την επιστροφή στην καθημερινή ζωή των πολιτών του Ιράκ».

Προειδοποίησε τέλος ότι «υπάρχει ο κίνδυνος είναι μια γενικευμένη έκρηξη βίας σε ολόκληρη την περιοχή και η άνοδος των σκοτεινών δυνάμεων της τρομοκρατίας που ευδοκιμούν σε περιόδους θρησκευτικών και εθνικιστικών εντάσεων».