Ινδία: Περισσότεροι από 45.000 οι νεκροί από κορονοϊό – Λίβανος: Ενός λεπτού σιγή για την φονική έκρηξη στη Βηρυτό. Στους 171 οι νεκροί

Ινδία: Περισσότεροι από 45.000 οι νεκροί από κορονοϊό

Ξεπέρασαν τα 2,26 εκατ. τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Τα 2.268.675, έφθασαν σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στην Ινδία, ενώ οι θάνατοι σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας έφθασαν τους 45.257.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 53.601 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 871 θάνατοι ασθενών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Είναι η 12η συνεχόμενη ημέρα που τα κρούσματα ξεπερνούν τις 50.000 στην Ινδία.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, 1.583.489 άνθρωποι έχει κριθεί πως αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

Το ποσοστό ανάρρωσης ανέρχεται σε 70%, ενώ το ποσοστό θνητότητας στο 2% βαίνοντας σταθερά μειούμενο.

Ωστόσο, αρκετοί επιστήμονες θεωρούν τα δεδομένα που ανακοινώνει η κυβέρνηση της Ινδίας υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα, ελλείψει επαρκούς αριθμού τεστ.

 

Λίβανος: Ενός λεπτού σιγή για την φονική έκρηξη στη Βηρυτό – Στους 171 οι νεκροί

Λίβανος: Ενός λεπτού σιγή για την φονική έκρηξη στη Βηρυτό - Στους 171 οι νεκροί

Ενός λεπτού σιγή την ώρα που η Βηρυτός μετατράπηκε σε κόλαση πριν από μία εβδομάδα. Ο νεότερος απολογισμός για τη τραγωδία.

Στις 18.08 σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου, οι καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν και τα τεμένη κάλεσαν ταυτόχρονα από τα μεγάφωνά τους για την προσευχή, την ώρα ακριβώς που η τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού ισοπέδωνε την πρωτεύουσα του Λιβάνου, πριν από μία εβδομάδα.

Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο 171 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6.000 άνθρωποι, να μείνουν άστεγοι σχεδόν 300.000 άνθρωποι και προκάλεσε πολιτικό σεισμό, που οδήγησε στη πτώση της κυβέρνησης.

Στην είσοδο του λιμανιού, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι ντυμένοι στα λευκά, με κάποιους εξ αυτών να έχουν έρθει από το Γκεμαϊζέ, μια συνοικία που καταστράφηκε από την έκρηξη.

Κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν σε καθένα από αυτά το όνομα ενός θύματος, η εθνικότητά του και ένας πράσινος κέδρος, το σύμβολο του Λιβάνου, οι συγκεντρωμένοι στάθηκαν προσοχή την ώρα ακριβώς που σημειώθηκε η έκρηξη. Κάποιοι έκλαιγαν, κάποιοι μόλις που συγκρατούσαν τα δάκρυά τους.

Σε μια μεγάλη οθόνη προβάλλονταν εικόνες από την έκρηξη και τις σκηνές πανικού που ακολούθησαν στις συνοικίες, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο λιμάνι, και διαλύθηκαν.

«Δεν θα πενθήσουμε, δεν θα φορέσουμε μαύρα προτού θάψουμε την εξουσία», είπε ένας εκ των ομιλητών.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, την περασμένη Τρίτη (4/8) προκλήθηκε από τη φωτιά που ξέσπασε σε μια αποθήκη, όπου βρίσκονταν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου.