Ιάσονας Αποστολόπουλος για την ανάκληση της παρασημοφόρησης του – “Αυτά ειναι τα αληθινά περιστατικά του χρονικού της ντροπής”:Τι αποκαλύπτει η Έλενα Ακρίτα

Η πρώτη αντίδραση του Ιάσονα Αποστολόπουλου για τη ματαίωση της  παρασημοφόρησής του

O Ιάσονας Αποστολόπουλος για την ανάκληση της παρασημοφόρησης του: «Σε μια περίοδο που η διάσωση προσφύγων έχει καταστεί ποινικοποιημένη πράξη, είναι απόλυτα λογικό ένας διασώστης να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός αντίπαλος»

Τη δική του απάντηση έδωσε  ο Ιάσονας Αποστολόπουλος στην πολιτεία για την ανάκληση της παρασημοφόρησης του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ,ύστερα από τις πιέσεις και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Όπως ο ίδιος δηλώνει για τον αποκλεισμό του:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια τεράστια αγκαλιά σε όλους και όλες για τα μηνύματα υποστήριξης.

Τα λόγια από τον έξω κόσμο είναι ανάσα δύναμης όταν είμαστε στο καράβι, όπως τώρα.

Εν προκειμένω, αν μη τι άλλο, χαίρομαι που το κράτος μας επιδεικνύει ειλικρίνεια.

Σε μια περίοδο που η διάσωση προσφύγων έχει καταστεί ποινικοποιημένη πράξη με βαριές συνέπειες (δεκάδες καράβια κατασχεμένα και αλληλέγγυοι υπό δίωξη), είναι απόλυτα λογικό ένας διασώστης να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός αντίπαλος.

Σε μια περίοδο που τα ευρωπαϊκά κράτη κάνουν ότι μπορούν για να εξαφανίσουν τους μάρτυρες από τα σύνορα της Ευρώπης, ώστε να εφαρμόζουν ανενόχλητα τις δολοφονικές πρακτικές τους, είναι απόλυτα λογικό η αλληλεγγύη να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα.

Μόνο τους τελευταίους 15 μήνες, οι ελληνικές αρχές έχουν πετάξει χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά στη θάλασσα του Αιγαίου, εγκαταλείποντας τους ακυβέρνητους μέσα σε πλωτές σκηνές (liferaft).

Η μόνη απάντηση στα συνεχή βίντεο που βγαίνουν, είναι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους ανθρώπους που τα δημοσιοποιούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αυταπόδεικτο ότι η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί ποτέ να είναι αντικείμενο βράβευσης, πόσο μάλλον το υποκείμενο.

Όσο για μας.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι τα χαμόγελα και οι αγκαλιές στο κατάστρωμα όταν η ζωή νικάει τον θάνατο, όταν η αλληλεγγύη νικάει την βαρβαρότητα.

Και αυτά τα κουβαλάμε πάντα μαζί μας.

Αυτά τα παράσημα αξίζουν όλες τις προσπάθειες του κόσμου.

Περήφανος “επιθετικός επικριτής” για πάντα.»

Δείτε την ανάρτηση εδώ:

Iasonas Apostolopoulos

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια τεράστια αγκαλιά σε όλους και όλες για τα μηνύματα υποστήριξης. Τα λόγια από τον έξω κόσμο είναι ανάσα δύναμης όταν είμαστε στο καράβι, όπως τώρα.

Εν προκειμένω, χαίρομαι που το κράτος μας επιδεικνύει ειλικρίνεια.

Σε μια περίοδο που η διάσωση προσφύγων έχει καταστεί ποινικοποιημένη πράξη με βαριές συνέπειες (δεκάδες καράβια κατασχεμένα και αλληλέγγυοι υπό δίωξη), είναι απόλυτα λογικό ένας διασώστης να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός αντίπαλος.

 

“Αυτά ειναι τα αληθινά περιστατικά του χρονικού της ντροπής”:Τι αποκαλύπτει η Έλενα Ακρίτα για την ξεφτίλα με την ακύρωση της βράβευσης του Ιάσονα Αποστολόπουλου

Για το παρασκήνιο πίσω από την ντροπιαστική ακύρωση την τελευταία στιγμή της βράβευσης του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Προεδρία της Δημοκρατίας γράφει σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα, η οποία όπως λέει πήγε για πρώτη φορά στη δεξίωση που γίνεται στο Προεδρικό Μέγαρο για να μάθει πληροφορίες.

Το 100% διασταυρωμένο είναι πως έπεσε πάνω όλη η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ” γράφει η γνωστή δημοσιογράφος και καλεί τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να πει αν παρενέβη στη διαδικασία και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου “να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί η πρώτη πολίτης της χώρας υπέκυψε στις εντολές των κυβερνώντων οι όποιοι άλλωστε είναι θεσμικά κατώτεροι της”.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

Από το 1981 που με καλούν ως δημοσιογράφο στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, πρώτη φορά πήγα χτες. Και φταίει ο Ιασονας Αποστολόπουλος γι’ αυτό 😊.
Από το ρεπορταζ λοιπόν, που έκανα χτες στο Προεδρικό Μέγαρο σχετικά με την εξευτελιστική – για την Πρόεδρο – ακύρωση της βράβευσης του Ιάσονα Αποστολόπουλου, οι πληροφορίες που συγκέντρωσα είναι οι εξής.
Κάθε χρόνο η Προεδρία της Δημοκρατιας, καταρτίζει μια λίστα προσωπικοτήτων προς παρασημοφόρησιν. Η λίστα προωθειται στο υπουργείο Εξωτερικών για την τελική έγκριση.
Εκεί σκάλωσε το πράγμα. Η μεν αρμόδια επιτροπή τα ενέκρινε, αλλά οι ‘από πανω’ στο ΥπΕξ έκοψαν τον Αποστολόπουλο. Μαθαίνω ότι ο Δένδιας δεν γνώριζε τίποτα και το έμαθε μετά. Έβαλε ο υπουργός βέτο κι έκοψαν τον Αποστολόπουλο; Αυτό δεν κατάφερα να το διασταυρωσω – οφείλει ο ίδιος να το αποσαφηνίσει.
Το 100% διασταυρωμένο είναι πως έπεσε πάνω όλη η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Οι τύποι ξεσήκωσαν τον κόσμο και κατόρθωσαν να αφαιρέσουν το όνομα του Αποστολοπούλου από τη λίστα.
Αυτά λοιπόν ειναι τα αληθινά περιστατικά του χρονικού της ντροπής.
Όμως, οι ερωτήσεις δεν σταματούν εδώ.
Καλείται ο κ. Δένδιας να μας πει αν παρενέβη ή όχι στην ντροπιαστική αυτή διαδικασία.
Και πολύ περισσότερο καλείται η ΠτΔ κ. Σακελλαρόπουλου να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί η πρώτη πολίτης της χώρας υπέκυψε στις εντολές των κυβερνώντων οι όποιοι άλλωστε είναι θεσμικά κατώτεροι της.
Να εξηγήσει γιατί έσκυψε το κεφάλι στις προσταγές των ακροδεξιών.
Να εξηγήσει γιατί ρυπαίνει την ίδια της την υστεροφημία με μια σειρά πράξεων που υποτιμούν τον θεσμό αλλά και το φύλο της.
Και να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη από τον ήρωα Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Elena Akrita

Από το 1981 που με καλούν ως δημοσιογράφο στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, πρώτη φορά πήγα χτες. Και φταίει ο Ιασονας Αποστολόπουλος γι’ αυτό 😊.
Από το ρεπορταζ λοιπόν, που έκανα χτες στο Προεδρικό Μέγαρο σχετικά με την εξευτελιστική – για την Πρόεδρο – ακύρωση της βράβευσης του Ιάσονα Αποστολόπουλου, οι πληροφορίες που συγκέντρωσα είναι οι εξής.

Κάθε χρόνο η Προεδρία της Δημοκρατιας, καταρτίζει μια λίστα προσωπικοτήτων προς παρασημοφόρησιν. Η λίστα προωθε