Θεσσαλονίκη: Απελευθερώνεται ο χώρος που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό του σταθμού «25ης Μαρτίου» — Ρεύμα-Power pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα. Οι δικαιούχοι

Φωτογραφία αρχείου

Απελευθερώνεται ο χώρος που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην περιοχή του σταθμού «25ης Μαρτίου» στα ανατολικά της πόλης. Αναλυτικότερα, γύρω στη μία μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, αποδίδεται στην κυκλοφορία τμήμα της οδού Σόλωνος μεταξύ των οδών 25ης Μαρτίου και Δελφών.

Η οδός Σόλωνος θα διαθέτει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Η δε κυκλοφορία των οχημάτων προς τις οδούς Φιλελλήνων και Χαλκιδικής θα διεξάγεται πλέον μέσω της Σόλωνος. Επίσης, τμήμα της οδού Φιλελλήνων επανέρχεται στην αρχική -προ έργων- κατάσταση, μεταξύ των οδών Κρήτης και Χαλκιδικής, με φορά κίνησης προς την οδό Κρήτης.

Παράλληλα, αναδιαμορφώνονται τα πεζοδρόμια σε όλο το μήκος της περιοχής, που απελευθερώνεται από τον περιορισμό του χώρου που καταλάμβανε το εργοτάξιο στο Σταθμό «25ης Μαρτίου». Οι εργασίες θα είναι σε εξέλιξη από πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία, ενώ μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και η διαγράμμιση της οδού.

 

Ρεύμα – Power pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα – Οι δικαιούχοιΡεύμα – Power pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα – Οι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις για το power pass θα ξεκινήσουν στις 14 με 15 Ιουνίου.

Αντίστροφα μετρά, πλέον ο χρόνος για να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Power Pass, το έκτακτο επίδομα μέχρι 600 ευρώ, δηλαδή, που θα δοθεί για το ρεύμα. Οι αιτήσεις για το power pass θα ξεκινήσουν στις 14 με 15 Ιουνίου και η επιστροφή των χρημάτων για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος υπολογίζεται να γίνει στις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα είναι μέχρι τώρα γνωστά, το επίδομα ρεύματος θα δοθεί μόνο για την πρώτη κατοικία. Εάν δεν έχετε προλάβει να τη δηλώσετε, στην πλατφόρμα θα υπάρχει ξεχωριστό πεδίο για να το συμπληρώσετε, όμως, πρέπει να γνωρίζετε, πως, ό,τι δηλώσετε θα περάσει αυτόματα στη φορολογική δήλωση του 2023.

Τα βήματα της αίτησης για Power Pass

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet για να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, είτε είστε ενοικιαστής, είτε ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
    αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος
  • θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022

Εκτός από τους κωδικούς Taxisnet, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα και τα εξής:

  • ΑΦΜ
  • IBAN τραπεζικού λογαριασμού.