Θεοχάρης: Δεν θα είναι προϋπόθεση το εμβόλιο για να ταξιδεύουμε. Θα υπάρχουν τεστ και καραντίνα εάν χρειάζεται – Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο

Κορωνοϊός Τουρισμός: Οι ελληνικές ανησυχίες και οι διακρατικές συμφωνίες  σωσίβιο | ΣΚΑΪ

O υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή ΝΕΤ24 με τον Βασίλη Ταλαμάγκα. Ο κ. Θεοχάρης μίλησε για τις συνέπειες της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν θα είναι προϋπόθεση το εμβόλιο για να ταξιδέψει κανείς». Oυσιαστική ο υπουργός Τουρισμού επιχείρησε να διαλύσει τη σύγχυση ότι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που προτείνει ο πρωθυπουργός στην Κομισιόν και αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παρεμποδίζεται η κίνηση ταξιδιωτών. Ωστόσο είναι γνωστό πως κάποιες αεροπορικές εταιρείες μελετούν τέτοια μέτρα.

«Ορισμένα από αυτά τα μοντέλα, τα πρωτόκολλα τα οποία θα έχουμε είναι υπό διαμόρφωση κι έτσι μπορούμε να πούμε μέχρι ένα σημείο την εικόνα που διαμορφώνεται. Η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, για να διαλύσουμε και ορισμένους μύθους. Δεν θα είναι προϋπόθεση το εμβόλιο για να ταξιδέψει κανείς», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι δυνατόν όταν πέρυσι χωρίς το εμβόλιο υπήρχε η δυνατότητα να ταξιδέψεις με τους περιορισμούς που βιώσαμε, δεν είναι δυνατόν να πάμε σε μία οριζόντια καθολική απαγόρευση αν δεν έχεις εμβολιαστεί».

Β. Ταλαμάγκας: Άρα και κάποιος που δεν έχει κάνει το εμβόλιο θα μπορεί να ταξιδέψει;

Χ. Θεοχάρης: «Βεβαίως. Θα υπάρχουν όμως διατυπώσεις, διαδικασίες, ενδεχόμενες καραντίνες ή τεστ, πράγματα τα οποία ο εμβολιασμένος θα μπορεί να τα γλιτώσει κι έτσι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι κίνδυνος ο ίδιος, ο κορωνοϊός δεν κινδυνεύει απ’ αυτόν ούτε κινδυνεύει να το μεταδώσει με τον ίδιο τρόπο».

 

Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο – Αναστατωμένοι οι γονείςΘεσσαλονίκη: Κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο - Αναστατωμένοι οι γονείςΑνήσυχοι είναι οι γονείς των μαθητών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού.

Ειδικότερα, διαγνώστηκε θετική η δασκάλα στο Τμήμα Ε1 και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τα μαθήματα στο συγκεκριμένο τμήμα θα συνεχιστούν διαδικτυακά για 14 ημέρες.

Όπως είπε το πρωί η διευθύντρια του σχολείου στις τηλεοπτικές κάμερες, ολοκληρώθηκε η απολύμανση στις εγκαταστάσεις, ενώ έγιναν τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*