“Θα το καταλάβεις πριν τις εκλογές”! Σιβυλλικό σχόλιο στο “ΒΗΜΑ” μετά την κατάθεση Δημητριάδη — ΤΑΖ: “Ο Μητσοτάκης στο επίκεντρο του ελληνικού “Watergate”

Προαναγγέλλει αποκαλύψεις game changer … για το σκάνδαλο των υποκλοπών πριν τις κάλπες!

Ως το “συνώνυμο του κακού” αντιμετωπίζεται σήμερα στα Μέσα του Ομίλου Μαρινάκη ο Γρηγόρης Δημητριάδης μετά τη χθεσινή κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο “Βηματοδότης” στο vima.gr , αναφέρεται με σκωπτικό τρόπο στις τρεις αρνήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη στην Επιτροπή, α) Δεν γνωρίζει τον Ταλ Ντίλιαν της Intellexa, αλλά και την Ευαγγελία Γεωργακοπούλου, την πρώην υποδιευθύντρια της ΕΥΠ που για τρία χρόνια ήταν υφισταμένη του. β) Αρνήθηκε πως έκανε από κοινού ταξίδια στο εξωτερικό για προμήθειες του Δημοσίου με τον Γιάννη Λαβράνο και πως είχε συναντηθεί με στελέχη της γαλλικής IDEMIA με μεσολάβηση του εν λόγω επιχειρηματία. γ) Αρνήθηκε πως η Ελλάδα είχε απευθυνθεί στην ισραηλινή NSO για να αγοράσει το σύστημα Pegasus.

Κυρίως όμως προαναγγέλλει καταλυτικές αποκαλύψεις από το σκάνδαλο των υποκλοπών έως τις εκλογές. Ταυτόχρονα βάζει “επισήμανση” στα ονόματα της Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου (“Βαγγελίτσα της ΕΥΠ”) και στις εταιρείες NSO και IDEMIA.

Το άρθρο του Βηματοδότη:

Πολύ σκληρό για τον ανηψιό του Πρωθυουργού και πρώην Γραμματέας του Πρωθυπουργικού Γραφείου, ήταν και το άρθρο τπυ Μιχάλη Μητσού στα “Νέα” όπου περίπου τον περιφράφει ως “συνώνυμο του κακού”

 

Ξεκινά νέος κύκλος αρνητικών δημοσιευμάτων για τον Έλληνα Πρωθυπουργό στα διεθνή ΜΜΕ! ΤΑΖ: “Ο Μητσοτάκης στο επίκεντρο του ελληνικού “Watergate”

Νέος κύκλος αρνητικών δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες ξένων ανταποκριτών στην Αθήνα – να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες με επίκεντρο το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η απίστευτη χυδαιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη χτες στο Λονδίνο, να χαρακτηρίσει crap (σκ@@@) την έκθεση των RSF (Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα), ενέργεια που δεν έχει γίνει ποτέ από κανένα ηγέτη χώρας, έχει ερεθίσει ακόμα περισσότερο τη διεθνή κοινή γνώμη αλλα και τη δημοσιογραφική κοινότητα.

Στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αναφέρεται σε δημοσίευμα της η γερμανική «TAZ» (Tageszeitung) βάζοντας στο επίκεντρο του σκανδάλου των πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «έπειτα από τις αποκαλύψεις ότι παρακολουθούνται πάνω από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί δημοσιογράφοι».

Το δημοσίευμα κάνει ειδική αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στην υπόθεση συμβολαίο θανάτου κατά του εκδότη. Πρόκειται για την υπόθεση την οποία είχε δημοσιοποιήσει ο εκδότης του Documento τον Απρίλιο του 2021, έπειτα από πληροφορίες που του είχαν μεταφερθεί, και είχε προκαλέσει σάλο. Σύμφωνα με αυτές, ο Φουρθιώτης αναζητούσε άτομο στον χώρο του υποκόσμου προκειμένου να στήσει σκηνικό με πυροβολισμούς στο σπίτι του, ώστε να του επιστραφεί η αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρεθεί αλλά και να εκτελέσει συμβόλαιο κατά του «Βαξεβάνη και ενός ακόμη δημοσιογράφου».

«Ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη» διέταξε να υπάρξουν «πρόσθετα μέτρα ασφαλείας» για τον δημοσιογράφο, ενώ ενάμιση χρόνο αργότερα το όνομα του υπουργού βρισκόταν ανάμεσα σε άλλα ονόματα στις λίστες παρακολουθήσεων, αναφέρει η TAZ.

Το δημοσίευμα συνεχίζει για την εμπλοκή της ΕΥΠ με το παράνομο λογισμικό Predator, αλλά και τη δημοσίευση συνολικά 106 ονομάτων από την εφημερίδα Documento, «οι οποίοι είναι ύποπτοι για κατασκοπεία από το Predator». «Εκτός από Έλληνες πολιτικούς, αξιωματούχους και επιχειρηματίες, στα θύματα περιλαμβάνονται και 16 εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης».

Επιπλέον, η TAZ στέκεται στις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και εκδοτών, όπως του Αλέξη Παπαχελά της Καθημερινής, και του Αντώνη Δελλατόλα στο Ποντίκι, καθώς και τις υποθέσεις Κουκάκη και Σπ. Σιδέρη. «Οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει μόνο τις υποκλοπές Κουκάκη και Ανδουλάκη, και υποστηρίζουν ότι είναι νόμιμες και δεν έγιναν με το Predator» γράφει η TAZ.

Ειδική αναφορά γίνεται και στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και τις αποκαλύψεις της για το που είχε τις εγκαταστάσεις του το Predator και τα ονόματα αξιωματικών που βρίσκονταν εκεί.