«Θαυματουργά» τα μονοκλωνικά αντισώματα. Τι λέει ασθενής που της χορηγήθηκαν — Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Κόβονται και τα «έκτακτα» χειρουργεία;

Συγκλονιστική η μαρτυρία ασθενούς, καρκινοπαθούς, που νόσησε με κορονοϊό και της χορηγήθηκε ένα από τα 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα.

Όπως περιγράφει η ασθενής «δεν ξέρω καν αν θα σας μιλούσα αυτήν την στιγμή αν δεν είχα πάρει τα αντισώματα. Δεν ξέρω αν θα ζούσα».

Η ασθενής αφού νόσησε με κορονοϊό στις αρχές του Νοεμβρίου και με δική της πρωτοβουλία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία, περιέγραψε την εμπειρία της για την χορήγηση του φαρμάκου στο Μέγκα. Όπως σημείωσε «τα μονοκλωνικά λειτουργούν σαν αντίδοτο, είναι εντυπωσιακός ο χρόνος με τον οποίο ενεργούν. Είναι ταχύτατη η ανάρρωση του ασθενούς».

Η ασθενής χαρακτηρίζει τα μονοκλωνικά αντισώματα, ως θαυματουργά. «Ήταν σε υγρή μορφή ενδοφλέβια. Η χορήγηση κράτησε μισή ώρα. Κατά τη χορήγηση δεν είχα κάποια δυσφορία. Αυτό όμως που ήταν αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα στη μία ώρα από τη χορήγηση του φαρμάκου αισθάνθηκα ότι ήμουν τελείως απύρετη».

Όπως δήλωσε η ίδια, ο φόβος για πιθανή παρενέργεια, την απέτρεψε από το να εμβολιαστεί καθώς μετά τις χημειοθεραπείες η ίδια αντιμετώπιζε προβλήματα με την πήξη του αίματος. «Η ογκολόγος μου δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί θρόμβωση. Η ίδια μου έλεγε «σε συμβουλεύω να το κάνεις γιατί καλύτερα να υποστείς μια θρόμβωση που μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά να κολλήσεις covid’».

 

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Κόβονται και τα «έκτακτα» χειρουργεία;Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Κόβονται και τα «έκτακτα» χειρουργεία;

Έγγραφο που δημοσιεύει η «Μακεδονία» αποτυπώνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Θεσσαλονίκη και το «αποτύπωμα» της πανδημίας του κορονοϊού στα νοσοκομεία. Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, αναστέλλονται τα χειρουργεία στο Ιπποκράτειο καθώς στον χώρο των χειρουργείων υπάρχουν 12 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Συγκεκριμένα, από το αναισθησιολογικό τμήμα ενημερώνουν με έγγραφο τους- όπως δημοσιεύει η «Μακεδονία»- την διοίκηση ότι λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης και λόγω των διασωληνωμένων ασθενών στα χειρουργεία το σύνολο των γιατρών του αναισθησιολογικού τμήματος έχει μεταφερθεί στα χειρουργεία του Γ’ κτιρίου για να σώσει τις ζωτικές λειτουργίες ασθενών με covid που δεν είχαν την τύχη να μπουν σε ΜΕΘ.

Οι γιατροί εξηγούν πως όλα τα περιστατικά που έχουν χαρακτηριστεί ως έκτακτα αναβάλλονται μέχρι ή να αφεθεί η ένταση της πανδημίας ή μέχρι να έρθει προσωπικό.

Αυγέρη: Να απαντήσει το υπουργείο Υγείας

Από την πλευρά της, η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, με ανάρτησή της στο Facebook, καλεί την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας να απαντήσει.

«Περιμένουμε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με το έγγραφο του «Ιπποκρατείου» που λέει ότι κόβονται και τα έκτακτα χειρουργεία!
Ισχύει ή όχι; Κόβονται ή όχι; Αν όχι, πώς θα πραγματοποιούνται εντός του νοσοκομείου;» γράφει χαρακτηριστικά.