Θανατηφόρο εργατικό με καρδιοπαθή που δούλευε σε βάρκα κάτω από καυτό ήλιο — Τους έστειλαν σπίτι με σπασμένο πόδι και κάταγμα γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο νοσοκομείο Μυκόνου

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό με θύμα εργάτη, αυτή τη φορά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι αν και το θύμα ήταν καρδιοπαθής, βρέθηκε –υπό άγνωστες συνθήκες– να εργάζεται μέσα σε βάρκα και κάτω από τον καυτό ήλιο.

Το μοιραίο συνέβη λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, με τον εργάτη να αφήνει την τελευταία του πνοή μόνος και αβοήθητος μέσα στο σκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή ο εργάτης ήταν καρδιοπαθής και άνηκε σε ευπαθή ομάδα, είχε απαλλαγεί από βαριές εργασίες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι όταν έγινε γνωστό το γεγονός, οι υπεύθυνοι απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Έπειτα από το τραγικό συμβάν, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και τη ΓΣΕΕ, ώστε να εξακριβωθούν άμεσα τα αίτια του θανάτου του.

 

Τους έστειλαν σπίτι με σπασμένο πόδι και κάταγμα γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο νοσοκομείο Μυκόνου

Σοκάρει η καταγγελία εργαζόμενου στο νησί της Μυκόνου, ο οποίος περιγράφει την προσπάθεια εκείνου και του φίλου του να δεχθούν περίθαλψη μετά από ατύχημα.

Νέα καταγγελία για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας από εργαζόμενο έρχεται στη δημοσιότητα από το νησί της Μυκόνου.

Μιλώντας στο OPEN, ο εργαζόμενος περιέγραψε τα όσα έζησε αυτός και ο φίλος του προσερχόμενοι στο Κέντρο Υγείας, μετά από πτώση που είχαν με μηχανάκι.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, όλα συνέβησαν όταν εκείνος και ένας φίλος του έπεσαν με το μηχανάκι σε μια στροφή με χώματα, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν και οι δύο στο αριστερό τους πόδι. Όπως σημειώνει, όταν έφτασαν στο νοσοκομείο υπήρχαν δύο γιατροί σε εφημερία, οι οποίοι τους είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν ούτε ορθοπεδικοί ούτε ακτινολόγοι.

“Το μόνο που μας είπαν ότι μπορούν να κάνουν είναι να μας δέσουν το πόδι με μια γάζα για να μείνει σε ακινησία και να πάμε ξανά το πρωί να μας δούνε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος, σημειώνοντας πως εκείνος είχε ένα κάταγμα και το άλλο παιδί είχε σπάσει το πόδι του σε δύο σημεία.

Όπως τονίζει στη συνέχεια, εκείνη την ώρα οι εφημερεύοντες γιατροί προσπάθησαν να πάρουν τηλέφωνο κάποιους ιδιωτικούς γιατρούς οι οποίοι δεν σήκωναν το τηλέφωνο, εκτός από έναν που, όταν ενημερώθηκε ότι πρόκειται για κατάγματα, είπε ότι θα χρειαστεί 1.500 – 2.000 ευρώ μόνο για να βάλει τον γύψο στο πόδι.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο εργαζόμενος, εκείνοι έφυγαν και επέστρεψαν στο ΚΥ ξανά το πρωί στις 9.30 όπου τους είπαν ότι δεν υπάρχει ορθοπεδικός καθώς έχει παραιτηθεί και τους παρέπεμψαν ξανά σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος τελικά τους βοήθησε.