Θέατρο Τέχνης: 5 παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο

Θέατρο

Φέτος το καλοκαίρι, τo Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, προσφέρει στο κοινό παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο από μια ολοκαίνουρια αλλά και δύο παλαιότερες επιτυχημένες παραγωγές του.

Φέτος το καλοκαίρι, τo Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, προσφέρει παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο από μια ολοκαίνουρια αλλά και δύο παλαιότερες επιτυχημένες παραγωγές του. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η αρχή έγινε στις 13 Ιουλίου με την παράσταση «Μαρίκα Νίνου-Σαν άστρο» στο κατάμεστο θέατρου του Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» να καταχειροκροτεί τη μεγάλη επιτυχία της χειμερινής σεζόν του Θεάτρου Τέχνης για τη ζωή και το έργο της Μαρίκας Νίνου, με ζωντανή μουσική, αυθεντικά ρεμπέτικα τραγούδια αλλά και ακροβατικά, η οποία βγήκε χάρη στην Περιφέρεια Αττικής, για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο.

21-22 Ιουλίου
«Οι παστρικές» – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Η νέα παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης, με αφορμή την επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής, επικεντρώνεται στα έργα και τα πάθη των νεαρών γυναικών που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του προσφυγικού πληθυσμού, συνδυάζοντας πρωτότυπα κείμενα και ζωντανή μουσική και τραγούδια με αποσπάσματα από τις Ικέτιδες του Αισχύλου αλλά και ιστορικά στοιχεία.
Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr. Ώρα έναρξης: 9μμ.- διάρκεια παράστασης: 70΄ λεπτά. Ελεύθερη είσοδος


27 Ιουλίου
«Οι παστρικές» – Θέατρο Κολωνού
Η νέα παραγωγή του Θεάτρου τέχνης, μετά την πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έρχεται από τον Δήμο Αθηναίων για μια και μοναδική παράσταση στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Όλη η Αθήνα Μια Σκηνή.
Ώρα έναρξης: 9μμ.- διάρκεια παράστασης: 70΄ λεπτά
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από την ticketservises.gr. Διανομή δελτίων εισόδου θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο.

1 Αυγούστου
«Εκκλησιάζουσες – η Λαϊκή Οπερέττα»  – Εθνική Λυρική Σκηνή – «Λυρικός Νότος» -Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
Η συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Θεάτρου Τέχνης, έκανε πρεμιέρα με εξαιρετική επιτυχία στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2019 και αποτελεί μουσική διασκευή του έργου του Αριστοφάνη, με μουσική και τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη. Το 2019 και το 2021 παρουσιάστηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και φέτος παρουσιάζεται σε νέα, εμπλουτισμένη μορφή και διανομή.
Ώρα έναρξης: 7.30 μμ.- διάρκεια παράστασης: 95΄ λεπτά. Ελεύθερη είσοδος

Θέατρο