Θέατρο: «Αθανασία» του Χρήστου Δήμα. Με την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Το μέγιστο θέμα της ευθανασίας θέτει η παράσταση “Αθανασία” κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Στην τρίτη του θεατρική δουλειά ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας, παρουσιάζει την ”Αθανασία,” ένα δικό του κείμενο που αποκτά επί σκηνής τη μορφή τρισδιάστατης κινηματογραφικής αφήγησης.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στον ρόλο της Όλιας, μιας γυναίκας που βλέπουμε τη ζωή της να ξετυλίγεται από την παιδική της ηλικία για να φτάσει νεαρή, ώριμη γυναίκα στις μεγάλες απώλειες.

Όλα όσα θεωρεί δεδομένα και ελεγχόμενα θα αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη όταν ένα τροχαίο την καθηλώνει στην αναπηρική καρέκλα.

Ένα καυτό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών στον δυτικό κόσμο, η ευθανασία, δίνει την αφορμή για προβληματισμό και αναθεώρηση προτεραιοτήτων που θέτει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Ελέγχουμε τη ζωή μας; Ορίζουμε τον χρόνο μας επάνω στη γη; Είμαστε προετοιμασμένοι για να κλείσουμε τον διακόπτη; Μπορούμε να παραβούμε τον νόμο για να βοηθήσουμε έναν αγαπημένο μας άνθρωπο;
Καθηλωτική και συνάμα εύθραυστη η Όλια του Χρήστου Δήμα δίνει την ευκαιρία στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους να αξιοποιήσει κάθε πτυχή της ερμηνευτικής της δυνατότητας.

Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο όπου συνυπάρχουν η συγκίνηση, το χιούμορ, ο θυμός, η οδύνη και η λύτρωση.

Πρωταγωνιστεί: Άννα -Μαρία Παπαχαραλάμπους
Παίζουν: Έλενα Χαραλαμπούδη , Νίκος Βαρδάκας

Κείμενο- Βίντεο-Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιωργος Αργυροηλιόπουλος
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Κίνηση: Pauline Huguet

Κοστούμια: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Φωτογραφίες της παράστασης: Γιώργος Αλεξανδράκης
Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου – Κωστής Ξενόπουλος