Η FIFA πρότεινε έως και πέντε αλλαγές στους αγώνες * Η επιχειρηματολογία Ολυμπιακού για το CAS: «Κακώς ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε με… * ΕΠΙΣΗΜΟ: Τόσα εκατ. ευρώ θα δώσει η UEFA σε κάθε ομοσπονδία λόγω κορονοϊού!

H FIFA πρότεινε να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών από τα συνεχόμενα παιχνίδια εξαιτίας του κορονοϊού.

Η ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν στις περισσότερες χώρες του κόσμου παραμένει στον “αέρα” εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η FIFA σε συνεργασία με την UEFA, αλλά και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες, αναζητά τρόπους προκειμένου να τελειώσει ομαλά η χρονιά, αλλά και την ίδια στιγμή να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως αναφέρουν σημερινά (27/4) ρεπορτάζ, κατέθεσε πρόταση προκειμένου να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, καθώς από τα συνεχόμενα παιχνίδια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να προκύψουν ζητήματα για τους ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, για να προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο όσο διάστημα  διαρκεί η πανδημία, θα πρέπει να λάβει την έγκριση από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB). Όμως, το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει “πράσινο φώς” ελέω και της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνουμε παγκοσμίως.

Bryan Swanson

 

Η επιχειρηματολογία Ολυμπιακού για το CAS: «Κακώς ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε με υποβιβασμό για την πολυϊδιοκτησία»

Η επιχειρηματολογία Ολυμπιακού για το CAS: «Κακώς ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε με υποβιβασμό για την πολυϊδιοκτησία»

Ο Ολυμπιακός και μέσω της επικείμενης προσφυγής του στο CAS θα επιμείνει στην ανώτερη δυνατή ποινή για τον ΠΑΟΚ στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Στο αρμόδιο νομικό επιτελείο των Πειραιωτών θεωρούν ότι «κακώς ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε με υποβιβασμό για την πολυϊδιοκτησία. Αυτό ακριβώς προέβλεπαν οι κανονισμοί και ήταν ξεκάθαροι πριν την τροπολογία που προέκυψε μετά» και ότι ουσιαστικά το -7 δεν είναι η προβλεπόμενη ποινή. Για αυτό και η πρόθεση του Ολυμπιακού παραμένει η προσφυγή στο CAS όπου και θα επιδιώξει τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη.

 

ΕΠΙΣΗΜΟ: Τόσα εκατ. ευρώ θα δώσει η UEFA σε κάθε ομοσπονδία λόγω κορονοϊού!

Η UEFA στέκεται στο πλευρό των Ομοσπονδιών σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση που έχει προκύψει και είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει τα μέλη της για να μην κινδυνεύσουν με… χρεοκοπία!

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου γνωστοποίησε πως θα διαθέσει 236,5 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τις 55 ενώσεις-μέλη της, οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Η χρηματοδότηση της UEFA προέρχεται από το πρόγραμμα «HatTrick» και διανέμεται συνήθως στις εθνικές ενώσεις για την κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους και για την ανάπτυξη συγκεκριμένων και στοχευμένων τομέων του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, αποφάσισε να επιτρέψει σε κάθε Ένωση να ορίσει τις δικές της προτεραιότητες δεδομένου του αρνητικού αντίκτυπου από τον κορονοϊό σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν εξήγησε πως κάθε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μεταξύ αυτών και η ΕΠΟ, θα λάβει 4,3 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί εν μέσω πανδημίας:

«Το άθλημά μας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση που από την κρίση του COVID-19.

Η UEFA θέλει να βοηθήσει τα μέλη της να ανταποκριθούν με τρόπους που είναι κατάλληλοι για τις συγκεκριμένες περιστάσεις. Ως αποτέλεσμα, έχουμε συμφωνήσει ότι θα διανεμηθούν έως και 4,3 εκατομμύρια ευρώ ανά Ένωση.

Το ποσό αυτό αφορά το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν και την επόμενη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα μέλη μας με τον τρόπο που επιθυμούν για την ανοικοδόμηση της ποδοσφαιρικής κοινότητας.

Πιστεύω ότι αυτή είναι μια υπεύθυνη απόφαση για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και είμαι περήφανος για την ενότητα που δείχνει το ποδόσφαιρο σε όλη αυτήν την κρίση.

Χωρίς αμφιβολία, το ποδόσφαιρο θα είναι στο επίκεντρο της ζωής που θα επιστρέψει στο φυσιολογικό. Όταν έρθει αυτή η στιγμή το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έτοιμο να απαντήσει σε αυτήν την πρόκληση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*