Η «τσιρίδα» του Άδωνη και το «δικό του επίπεδο»… Θοδωρής Καραγιαννίδης

Ευγενία Μανωλίδου – Άδωνης Γεωργιάδης παίζουν εις το… χιών! Οι φωτογραφίες  με τα μικρά παιδιά τους

«Πράγματι η φωνή μου είναι τσιριχτή» παραδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τη λέξη «τσιρίζοντας» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος σε αυτόν.

Η «τσιρίδα» του Άδωνη και το «δικό του επίπεδο»

Ζήτησε το λόγο επί προσωπικού(!) και εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειψη αγωγής επειδή τον κοροϊδεύει για ένα φυσικό του χαρακτηριστικό ενώ διακηρύττει ότι σέβεται τη διαφορετικότητα. Όχι μόνο αυτό αλλά κόμπασε ότι η τσιριχτή φωνή είναι δική του, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μιμείται τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου για να πάρει ψήφους.

Ο Αδ. Γεωργιάδης κάλεσε τον Ευ. Τσακαλώτο να κάνει φροντιστήριο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί παραμένει «το ίδιο αγράμματος από την πρώτη μέρα»: «Κύριε Τσακαλώτε κλείστε τον Τσίπρα σε ένα δωμάτιο κάντε του κανονικό φροντιστήριο που παραμένει ο ίδιος αγράμματος Τσίπρας από την πρώτη μέρα. Ήρθε στη Βουλή και είπε πάλι ένα κάρο ανοησίες για τη ΔΕΗ που δεν καταλαβαίνει… Απόδειξη ότι δεν κατάλαβε ότι είναι άλλο οι επενδύσεις και άλλο η λειτουργική κερδοφορία… και όταν τα μάθει από την αρχή τα ξαναλέμε… Ο κ. Τσίπρας είπε και το αμίμητο: ότι γι’ αυτό δεν πείθεται η ψήφος στις νεανικές ηλικίες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Έλα Χριστέ και Παναγία! Ο άνθρωπος που χάνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις, όλων των εταιριών από το 2016 μέχρι σήμερα… Και που σε όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις του ρίχνει ο Μητσοτάκης 15 μονάδες και 12 και 14… Έχει το θράσος να κάνει μαθήματα στη Νέα Δημοκρατία για τις δημοσκοπήσεις… Από αυτό και μόνο να καταλάβετε για ποιο βαθμό ευφυΐας μιλάμε και αν μπορεί να παρακολουθήσει ή όχι αυτός το δικό μου το επίπεδο».

Με άλλα λόγια, εκτός από αγράμματο τον έβρισε και ως βλάκα, ανίκανο να συνομιλήσει με τον ίδιο λόγω μορφωτικού – νοητικού ελλείμματος.

Δεν είναι και πολύ συνηθισμένα όλα αυτά ακόμη και στις πιο έντονες στιγμές πόλωσης στην πολιτική αντιπαράθεση. Αλλά, όπως όλα δείχνουν, ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ ακολουθεί τους δικούς του κανόνες και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν, ούτε ασφαλώς και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπό κανονικές συνθήκες θα είχε παρέμβει το προεδρείο της Βουλής, θα τον είχε επιπλήξει το κόμμα του και θα είχε σχολιαστεί αρνητικά στα ΜΜΕ γιατί προσβολές και βρισιές τέτοιου τύπου υποτίθεται ότι δεν συνάδουν με τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά μας ήθη.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Αντίθετα, ο Αδωνις Γεωργιάδης διαφήμισε στα social media την αγοραία επίθεσή του στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κων. Μπογδάνος τον βοήθησε στην αναπαραγωγή του σχετικού βίντεο και ο Αρης Πορτοσάλτε μετέδωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ το πιο «τσιριχτό» απόσπασμα με το σχόλιο ότι ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν κεφάτος χθες στη Βουλή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*