Η ταλιμπανική εκδοχή του χριστιανισμού… Τάκης Ψαρίδης

Αποτέλεσμα εικόνας για foto κυβερνηση μητσοτακη στην μητροπολη Αθηνων

Ανακοινώθηκε η επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου η οποία, όχι μόνο επιτρέπει την μετάληψη, αλλά και ισχυρίζεται ότι για τους πιστούς η μετάληψη αποτελεί το καλύτερο αντιβιοτικό τόσο στον ιό όσο και γενικότερα στην αμαρτία.

Η ταλιμπανική εκδοχή του χριστιανισμού

Προφανώς συμπεριλαμβάνει και την αμαρτία να θέτει κανείς εν γνώση του σε κίνδυνο την ζωή των πιστών. Δεν περίμενα άλλη απόφαση από την πιο ταλιμπανική εκδοχή του χριστιανισμού. Αλίμονο αν η ελληνορθόδοξη ιεραρχία αρνηθεί τον ρόλο της και παραδεχτεί ότι ο ιός μεταφέρεται με το σάλιο στο «θείο» κουταλάκι.

Είναι σαν να αρνείται τον ανορθολογισμό του μυστηρίου, δηλαδή σαν να αρνείται την ίδια την ύπαρξη του Σωτήρος.

Είναι επίσης σαν να αρνείται την αμαρτία από την οποία σώζει η μετάληψη, δηλαδή σαν να αρνείται την ύπαρξη του διαβόλου, διότι χωρίς αυτόν δεν θάχε λόγο να σώσει τους πιστούς από την αμαρτία. Επίσης είναι σαν να αρνείται την ίδια την ύπαρξη του θεού διότι τότε δεν θάχει λόγο να τον εκπροσωπεί επί γης.

Διότι είναι προφανές ότι χωρίς θεό δεν θα υπήρχαν και οι επί γης «ντίλερ» του οι οποίοι δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης και θα είχαν χάσει τη δουλειά τους.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η πίστη των ιεραρχών στον ανορθολογισμό είναι καθαρά ορθολογική ως προς τον σκοπό της ύπαρξης τους. Η πίστη των ταλαίπωρων πιστών δεν είναι ορθολογική.

Εκτός βεβαίως εκείνων, όπως αυτών που στην φωτό κρατούν τις εικόνες στα χέρια τους και των ομοίων τους, γιατί και αυτοί στην πίστη και στην βλακεία του φανατισμού στηρίζουν την ύπαρξη τους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*