Η συνέντευξη με τα έτοιμα διαγράμματα: Λες και ήξερε τις ερωτήσεις ο Μητσοτάκης – “Καρφώνει” ο Ηλιόπουλος το χυδαίο ψέμα Χατζηνικολάου

Εξαιρετικά προετοιμασμένος αποδείχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο είδήσεων του Antenna, αφού κατάφερε να έχει μπροστά του όλα τα κατάλληλα διαγράμματα για να απαντήσεις στις ερωτήσεις σχετικά με την πανδημία και την πορεία της στην Ελλάδα αλλά και να θυμηθεί τι έλεγε το Φεβρουάριο του 2018 για τη Novartis, με αφορμή την εισήγηση που έκανε πριν μερικές ημέρες το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ότι η υπόθεση είναι σκάνδαλο και το ελληνικό κράτος πρέπει να διεκδικήσει αποζημίωση από την εταιρεία.

«Στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 είχα πει πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τη Novartis. Ό, τι είπα τότε ισχύει και τώρα. Η χώρα θα ζητήσει όσα μπορεί να διεκδικήσει από τη Novartis. υπήρξε σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και συνταγογράφησης. Το πολιτικό σκάνδαλο έγκειται στη στοχοποίηση 10 πολιτικών προσώπων από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξαν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, τόνισε.

Όπως αναφέρει και η efsyn.gr, ο πρωθυπουργός προσπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τις ερωτήσεις για το μπάχαλο με τη διαχείριση της πανδημίας, με την Εκκλησία, με τον εμβολιασμό των «αρίστων» και αναλώθηκε σε κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αόριστες υποσχέσεις προς τους πολίτες για την πορεία του εμβολιασμού, το άνοιγμα του τουρισμού και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε μια συγκεκριμένη αναφορά του στο θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού όπου δήλωσε ότι «μην έχουμε αυταπάτες, κάποιες χώρες, ενδεχομένως και επιχειρήσεις, για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό».

«Είδε» μια κυβέρνηση έτοιμη για το δεύτερο κύμα

Παρά τους χιλιάδες νεκρούς, τα συνεχή lockdown και την ασφυκτική πίεση στην αγορά ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προετοιμαστήκαμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με κρεβάτια και γιατρούς και νοσηλευτές. Γνωρίζαμε ότι το δεύτερο κύμα θα είχε την ιδιαιτερότητα ότι θα χτυπήσει το φθινόπωρο και ότι θα ήταν πολύ χειρότερο από το πρώτο».

Δεν παρέλειψε για ακόμη μια φορά να τονίσει ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και πως «η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες», δείχνοντας και το σχετικό διάγραμμα…

Υποστήριξε ότι η πανδημία παρουσιάζει σημάδια υποχώρησης στη χώρα λέγοντας ότι η κατάσταση αυτή «μας κάνει πιο αισιόδοξους ότι καταφέραμε να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα».

Μάλιστα, τη στιγμή που οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτή την εβδομάδα θα φανεί η αποτύπωση στα κρούσματα της κινητικότητας των εορτών και σήμερα σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις νέες μολύνσεις, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «εάν υπήρχε αύξηση κρουσμάτων θα το είχαμε δει, δεν το έχουμε δει ακόμη».

«Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη Θεσσαλονίκη»

Ερωτηθείς και για την δραματική εξάπλωση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, ο Κ. Μητσοτάκης προσπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, αλλά και την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σημείωσε ότι δεν υπήρξε εισήγηση από την Επιτροπή για κλείσιμο πριν από τις εορτές, παρά μόνο ως μεμονωμένες απόψεις, παραδέχθηκε ότι «έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν».

«Υπήρξαν απόψεις (σ.σ .για κλείσιμο της πόλης πριν του Αγ. Δημητρίου), τέτοιες απόψεις κατατίθενται συνέχεια στον δημόσιο διάλογο, αλλά δεν αντικατοπτρίζονται πάντα στις προτάσεις της επιτροπής. Αναγνώρισα εκ των υστέρων στη Βουλή ότι αν γνώριζα θα είχαμε κλείσει τη Θεσσαλονίκη νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά.

Απορρίπτει τις προτάσεις Τσίπρα, εκτοξεύει βέλη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «παντελώς ανερμάτιστη πολιτική» κάνοντας λόγο για «απογοήτευση» και όχι αντιπολίτευση, ενώ απέρριψε τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και παραγωγή εμβολίων εντός της χώρας.

«Δεν υπάρχει παραγωγική δυνατότητα στη χώρα» είπε αναφορικά με το ενδεχόμενο να παραχθούν δόσεις στο εσωτερικό, ενώ για τη σύσκεψη υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας επισήμανε «γιατί να συζητήσουμε με κλειστές πόρτες, ενώ μπορούμε να συζητήσουμε ανοικτά στην Βουλή;».

Υποσχέσεις για τον εμβολιασμό

Για το κομβικής σημασίας ζήτημα του εμβολιασμού ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει προαγοράσει 25 εκατομμύρια δόσεις, προσθέτοντας ότι «θα έχουμε μεγαλύτερη προσφορά εμβολίων σε σχέση με τη ζήτηση γιατί αυτό αντιστοιχεί σε παραπάνω από 15 εκατομμύρια για 7 άντε 8 εκατομμύρια πολιτών που θα εμβολιαστούν».

Αναπτύσσοντας περαιτέρω το πλάνο της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι τα μέχρι στιγμής σχέδια και εξαγγελίες έχουν ήδη πάει περίπατο, υποστήριξε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 2 εκατομμύρια πολίτες, ανακοινώνοντας ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να δημιουργηθούν τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα που θα μπορούν να εμβολιάζουν περίπου 20.000 πολίτες την ημέρα.

Τι είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τον τουρισμό

Σε αυτό το σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την επιστολή του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προκαλώντας αίσθηση με τη δήλωσή του «μην έχουμε αυταπάτες, κάποιες χώρες, ενδεχομένως και επιχειρήσεις, για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό».

Εξήγησε ότι μέχρι την άνοιξη θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών και θα υπάρχουν πολύ περισσότερα rapid test, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο άνοιγμα του τουρισμού.

«Είναι εφικτό να μπορούμε να υποδεχθούμε πολλά εκατομμύρια τουριστών. Γνωρίζουμε ότι από τον Μάιο θα υπάρχει σημαντική υποχώρηση του ιού, θα έχει προχωρήσει η διαδικασία εμβολιασμού και θα έχουμε καλύτερη ιχνηλάτηση. Η φετινή περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού και θα έχει εμβολιαστεί και ένα ποσοστό από εκείνους που θα έρθουν στη χώρα για διακοπές».

«Ναι μεν αλλά» για εμβόλια εκτός Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, δεν απέρριψε εντελώς το ενδεχόμενο να αναζητήσει η χώρα μας άλλη πηγή εμβολίων ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτό θα είχε νόημα μόνο για να καλύψουμε τις ανάγκες των επόμενων δύο μηνών».

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία. Δεν έχουμε αποδείξεις τι έχει συμβεί στη Γερμανία, αλλά αυτό αφορά την Ε.Ε. και τη Γερμανία. Δεν μπορούμε να κάνουμε την Ευρώπη α λα καρτ. Πριν πέντε χρόνια είδαμε που μας οδήγησε αυτή η λογική» δήλωσε.

 

“Καρφώνει” ο Ηλιόπουλος το χυδαίο ψέμα Χατζηνικολάου: Ουδέποτε έχω κάνει παρόμοια δήλωση. Τον καλώ μέχρι αύριο το πρωί να επανορθώσει δημόσια (vid)

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου προκάλεσε μια αναφορά του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

«Βέβαια, ξέρετε κ. Πρόεδρε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Λέει για 100 νεκρούς στο Μάτι σήκωσε μεγάλο θόρυβο η Νέα Δημοκρατία τότε, ενώ τώρα έχουμε 5.000 θανάτους», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος και έσπευσε να συμπληρώσει πως «το λέει ο κ. Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος, συνεχώς».

Σχολιάζοντας την εν λόγω αναφορά, ο κ. Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook, κάλεσε τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει δημόσια μέχρι αύριο το πρωί:

«Έκπληκτος άκουσα τον κ. Χατζηνικολάου στη σημερινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι έχω προχωρήσει σε συγκρίσεις ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας με αυτά της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ουδέποτε έχω κάνει παρόμοια δήλωση. Θέλω να πιστεύω ότι είχε λάθος ενημέρωση. Καλώ τον κ. Χατζηνικολάου μέχρι αύριο το πρωί να επανορθώσει δημόσια.

Η αλήθεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Σημειώνεται ότι προκαταβολικά, τη Δευτέρα, ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε αναφερθεί ξανά στο Νάσο Ηλιόπουλο, εγκαλώντας τον για “επιθέσεις τρολ” εναντίον του ενόψει της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φιλοξενούσε στο δελτίο της Τρίτης!