Η στρατηγική του Αλ. Τσίπρα: Ρεαλιστικό πρόγραμμα. Όχι κόμμα διαμαρτυρίας – Δ. Τζανακόπουλος: σε λάθος προσανατολισμό τα μέτρα για τα εργασιακά

Προκειμένου, μάλιστα, το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει γνωστό σε όλες του τις διαστάσεις, ο Αλέξης Τσίπρας και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισαν, την περασμένη Παρασκευή, τη διεξαγωγή μεγάλης πανελλαδικής εξόρμησης, με ημερομηνία εκκίνησης την Τετάρτη 3 Ιουνίου.

Με πορεία προς το λαό -παρακάμπτοντας έτσι, τα «εχθρικά», συστημικά αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης-, με περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα και των αρμόδιων τομεαρχών και στην περιφέρεια, με πρόσωπο με πρόσωπο επαφή με τον πολίτη (τηρώντας πάντα τις οδηγίες για τις αποστάσεις), με φυλλάδια, με δραστηριοποίηση των τοπικών στελεχών που θα πρέπει να αποκτήσουν, όπου δεν υπάρχει, ανοιχτή γραμμή με τους φορείς της περιοχής τους, με καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το youtube, και πολλά ακόμη.

Για τούτο και στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται, υπό το συντονισμό του Αλέξη Χαρίτση, να έχουν στη φαρέτρα τους την απάντηση σε κάθε πιθανό ερώτημα που μπορεί να φέρει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολη θέση, σε κάθε …κακοτοπιά.

 

Δ. Τζανακόπουλος: σε λάθος προσανατολισμό τα μέτρα για τα εργασιακά

 Δ. Τζανακόπουλος: σε λάθος προσανατολισμό τα μέτρα για τα εργασιακά

«Η στήριξη της εργασίας είναι όρος για τον περιορισμό της ύφεσης», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που ανακοίνωσε, θεωρώντας πως «όχι μόνο δεν είναι επαρκή, ως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά είναι και σε λάθος προσανατολισμό σε ό,τι αφορά τα εργασιακά».

Τόνισε ότι «το κράτος πρέπει να δώσει μια “ένεση” στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους περίπου τριών δισεκατομμυρίων με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης. Ο όρος για να πάρουν αυτήν την ενίσχυση οι επιχειρήσεις θα είναι η προστασία της εργασίας την οποία θα πρέπει να βοηθήσει και το κράτος». Σημείωσε ότι τώρα «οι εργαζόμενοι έχουν τρεις επιλογές: απόλυση, εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθού κατά 20%, ή επιδοτούμενη ανεργία». Ανέφερε ακόμη ότι, σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, «στις επιχειρήσεις που λειτουργούν με περιορισμούς και με την προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας, θα πρέπει το κράτος να καλύπτει κατά 100% τις ασφαλιστικές εισφορές και κατά 40% το υπόλοιπο του μισθού, ενώ για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καλύπτεται το 50% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, ένα μέτρο που είναι περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ως προς τη χρηματοδότηση αυτών των μέτρων ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να κινητοποιηθούν πόροι και από το “μαξιλάρι” ρευστότητας, και από το ΕΣΠΑ, και από το πρόγραμμα SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η επιλογή της Κομισιόν να κάνει την πρόταση για ένα μεγάλο πακέτο στήριξης, δικαιώνει την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι σε αυτή τη φάση ο μοναδικός τρόπος να περιοριστεί η ύφεση είναι να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους και είναι μια έμμεση απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πέτσα περί λεφτόδεντρων».

Τέλος αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά λέγοντας τα εξής: «Η κυβέρνηση έχει χάσει την ψυχραιμία της, δεν έχει κανένα στρατηγικό σχέδιο, και είναι απολύτως ανεπαρκής να διαχειριστεί την προκλητική στάση της Τουρκίας […] Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σιωπά μπροστά στην υποκρισία της κυβέρνησης που πριν από λίγες εβδομάδες βρισκόταν σε μια υστερία απέναντι στους πρόσφυγες που εργαλειοποίησε ο Ερντογάν, και σήμερα -που πρέπει να αντιμετωπίσει τον πραγματικό κίνδυνο- προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός, λέει ψέματα, και δημιουργεί και μια αίσθηση ότι η σιωπή και το ψέμα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα σοβαρό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης της Τουρκίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*