Η Στεφανίδη “απάντησε” μέσω Twitter στον Χαρδαλιά * Η ΚΟΕ εκπέμπει SOS στον Αυγενάκη * Ράφα Ναδάλ: Η περιουσία του φτάνει στα 160 εκατ. ευρώ

Η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν θα διαλυθεί με την απουσία δράσης για έναν ολόκληρο μήνα προκάλεσε την αντίδραση της Κατερίνας Στεφανίδη μέσω των social media.

Η Κατερίνα Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ντόχα το 2019

Ο καλπασμός του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα έχει αναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση να πάρει σκληρές αποφάσεις που έχουν φέρει αντιδράσεις και μία από αυτές αφορά την επιλογή της να βάλει λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό για έναν μήνα.

Η πρόσφατη μάλιστα τοποθέτηση του Νίκου Χαρδαλιά πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν απειλείται με διάλυση αν μείνει κλειστός για 30 μήνες βρίσκει εντελώς αντίθετη την Κατερίνα Στεφανιδη, με τη χρυσή ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ να απαντάει στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων με ένα γλαφυρό μήνυμα στο Twitter.

“Γρίφος. Μόνο το 2% του πληθυσμού της χώρας θα καταφέρει να βρει τη λύση. Αν Μάρτιος + Απρίλιος + Μάιος + Νοέμβριος = 1 μήνας. Τότε πόσους μήνες έχει ο χρόνος;”, έγραψε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παραθέτοντας στο ποστάρισμά της τη συγκεκριμένη δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά που προκάλεσε την αντίδρασή της.

Η Στεφανίδη "απάντησε" μέσω Twitter στον Χαρδαλιά

 

Η ΚΟΕ εκπέμπει SOS στον Αυγενάκη

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος σε συνέντευξη Τύπου

Η ΚΟΕ έστειλε επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία του ζητά τη βοήθεια του ώστε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και να παραμείνουν ανοικτά τα κολυμβητήρια.

Επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, απέστειλε σήμερα (4/11) η ΚΟΕ, σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις που προκαλούνται στα Αθλήματα της με την έκδοση της ΚΥΑ, καθώς επίσης και την ανακοίνωση του Υπουργείου (2/11) “περί περιορισμών που προβλέπονται για τον Αθλητισμό στα ενισχυμένα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας”.

Στην επιστολή της η ΚΟΕ τονίζει ότι στις 3 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε – με πρωτοβουλία της – τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των σωματείων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Ανδρών και Α’ Εθνικής Γυναικών, αλλά και άλλων φορέων (Σύνδεσμοι Διαιτητών, Προπονητών, Αθλητών, ΣΕΟ, ΕΣΟΑ), στην οποία και διαμορφώθηκε κοινό πλαίσιο που αφορούσε:

 1. Τη συνέχιση των δύο πρωταθλημάτων, των οποίων έχουν διεξαχθεί οι 5 πρώτες αγωνιστικές
 2. Τη λειτουργία των Κολυμβητηρίων, που απαιτούνται τόσο για τις προπονήσεις, όσο και την διεξαγωγή των αγώνων
 3. Την διασφάλιση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων που προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα
 4. Την υλοποίηση των υγειονομικών αυτών πρωτοκόλλων, με εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για covid – 19, με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια
 5. Την πραγματοποίηση των τεστ αυτών, με κεντρική διαχείριση ώστε να εξασφαλιστεί το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος, από τη στιγμή που τα σωματεία είναι ερασιτεχνικά
 6. Την ανακοίνωση, από πλευράς ΚΟΕ, της διάθεσης του ποσού των 30.000 ευρώ στα σωματεία, που ειδικά αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν οξυμένα οικονομικά προβλήματα που άπτονται της ίδιας της λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν το κόστος διενέργειας των τεστ. Στην κατεύθυνση αυτή ζητήθηκε η συνδρομή και της Πολιτείας, με ποσό της διακριτικής και οικονομικής της ευχέρειας, με τη σημείωση ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες των Εθνικών μας ομάδων Ανδρών και Γυναικών που μετέχουν στα Προολυμπιακά τουρνουά, είναι αθλητές και αθλήτριες προέρχονται από τα σωματεία αυτά
 7. Το γεγονός ότι, στη μέχρι τώρα αγωνιστική δράση της ΚΟΕ που αφορούσε σχεδόν το σύνολο των πρωταθλημάτων των Αθλημάτων της για το 2020, δεν παρουσιάστηκε κανένα περιστατικό covid – 19, στους 100άδες αγώνες που έγιναν με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών και αθλητριών
 8. Την διαπίστωση, βάσει συγκεκριμένων επιστημονικών μελετών ότι, η μεταδοτικότητα του covid – 19, είναι ελάχιστη στα Κολυμβητήρια
 9. Την αναγκαιότητα λειτουργίας των Κολυμβητηρίων που θα βοηθήσει την δραστηριότητα των σωματείων και στις μικρότερες κατηγορίες, καθώς και των Ακαδημιών τους, σε όλα τα αθλήματα της ΚΟΕ, ώστε να μπορέσουν έτσι να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους ανάγκες που είναι οξυμένες λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία
 10. Την άδικη αντιμετώπιση των αθλητών / τριών των αθλημάτων της ΚΟΕ, που ενώ βρίσκονται στην ίδια ηλικιακή κατηγορία με τους μαθητές των σχολείων όπου επιτρέπεται η λειτουργία, εκείνοι δεν μπορούν να αθληθούν, έστω και αν οι συνθήκες επικινδυνότητας για covid – 19, στα Κολυμβητήρια, είναι σαφώς μικρότερη από το χώρο των Σχολείων
 11. Την καταπάτηση κάθε αρχής “ίσης ματαχείρισης”, μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως ανακοινώθηκε, δεδομένου ότι για δύο επαγγελματικά ομαδικά αθλήματα επιτρέπεται η συνέχιση της αθλητικής δραστηριότητας, ενώ στα υπόλοιπα όχι με την δικαιολογία της τήρησης δήθεν ευρωπαϊκών ή εγχώριων πρωτοκόλλων, καθώς επίσης και του αποκλεισμού των άλλων 5 αθλημάτων της ΚΟΕ, που δεν περιλαμβάνονται στα 12 ατομικά αθλήματα που ανακοινώθηκαν ότι μπορούν να έχουν προπονητική δραστηριότητα.

Η επιστολή της Ομοσπονδίας στον Λευτέρη Αυγενάκη, καταλήγει: ¨Πιστεύοντας στη βούληση και τη θέληση σας να αντιμετωπιστεί αυτή η καταδικαστική για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κατάσταση, εξαιτίας του COVID – 19 και των συνεπειών του, ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπίσετε με ευαισθησία και θα προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την επίλυση των πιο πάνω αναφερόμενων θεμάτων”.

 

Ράφα Ναδάλ: Η περιουσία του φτάνει στα 160 εκατ. ευρώ

Ο Ράφα Ναδάλ σύμφωνα με το Forbes έχει περιουσία της τάξεως των 160.000.000 ευρώ ενώ εάν προστεθεί και η περιουσία της οικογένειας του ξεπερνάει τα 275.000.000.

Την λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ισπανία για το έτος 2020 δημοσιεύσε η ισπανική έκδοση του περιοδικού “Forbes”.

Στο top-10 της σχετικής λίστας δεν υπάρχει αθλητής και αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Νο1 είναι ο Αμάνσιο Ορτέγκα (Inditex) με 57.000.000 ευρώ.

Στα 160 εκατ. η περιουσία του Ράφα 

Παράλληλα εκδόθηκε και η λίστα με τους πιο πλούσιους Ισπανούς συνολικά και ο Ράφα Ναδάλ ανακοινώθηκε πως έχει περιουσία της τάξεως των 160.000.000 ευρώ.

Εάν προσθέσει όμως κάποιος σ’ αυτή την οικογενειακή περιουσία του το ποσό ξεπερνά τα 270.000.000 ευρώ. Ο Ράφα Ναδάλ είναι ο πιο πλούσιος στις Βαλεαρίδες Νήσους.

Στη σχετική λίστα με τις συνολικές περιουσίες αθλητών πρώτος είναι ο Φερνάντο Αλόνσο με 170.000.000 ευρώ ενώ ο Αντρές Ινιέστα έχει 70 εκατ.

Έσοδα από το τένις 

Ο Ράφα Ναδάλ συνολικά στην καριέρα του από prize money έχει περισσότερα από 120.000.000 ευρώ.

Μέσα στο 2020 που δεν συμμετείχε σε πολλά τουρνουά και φυσικά στο US Open έχει κερδίσει 3,2 εκατ δολάρια και συνεχίζει έχοντας ακόμη τα τουρνουά στο Παρίσι και το ATP Finals του Λονδίνου.