Η Σοφία Νικολάου πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη – Έρευνα για “διαρροές” στον Τύπο περί απόρριψης της αίτησης ακυρότητας της ποινικής δίωξης σε βάρος της ζητά η Τουλουπάκη

Έξαλλη εμφανίστηκε η Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου κατά του Παύλου Πολάκη ο οποίος αποκάλυψε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook της διακοπές της κυρίας Νικολάου και της συνοδείας της στην Κω (εννέα ημέρες) με έξοδα του δημοσίου αλλά και δύο απευθείας αναθέσεις για αγορές μασκών.

Η κυρία Νικολάου παρουσιάζει νέο έγγραφο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (το οποίο και παρουσιάζουμε πιο κάτω σε αντιπαραβολή με το πρώτο.)

Σημειώνει μάλιστα ως απάντηση:

«Κύριε» Πολάκη, επανέρχομαι σε εσάς, διότι, όπως φαίνεται, η χθεσινή «τάπα» στα αδιανόητα ψέματά σας, δεν ήταν αρκετή.»

Σύμφωνα με το νέο έγγραφο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εγκρίνει την μετάβαση της κυρίας Νικολάου και των συνοδών ασφαλείας στην Κω για να επισκεφθεί το κατάστημα κράτησης από τις 6 Αυγούστου έως τις 8 Αυγούστου ενώ σημειώνει πως από την Κυριακή 9 Αυγούστου θα παραμείνει στο νησί με δικές της δαπάνες έως τις 15 Αυγούστου.

Και το δεύτερο έγγραφο αλλά και το πρώτο(κάτω) φέρουν ημερομηνία 28/7/2020 αλλά επίσης μια μεγάλη διαφορά στον αριθμό πρωτοκόλλου

Το πρώτο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου: 10967

Το δεύτερο που παρουσιάζει η κυρία Νικολάου φέρει αριθμό πολύ μεταγενέστερο του πρώτου: 11524. Δηλαδή μεσολάβησαν 557 καταχωρήσεις!

Και το ερώτημα που τίθεται είναι πότε αποφάσισαν στο υπουργείο να μαζέψουν τα αμάζευτα της κυρίας Νικολάου;

Ισχύει ακόμα το συνολικό ποσό για τις υπηρεσιακές διακοπές της κυρίας Νικολάου όπως και η μεταφορά δύο υπηρεσιακών οχημάτων και τριών συνοδών ασφαλείας για το διάστημα από 5 έως 17 Αυγούστου που προφανώς θα έφταναν μία ημέρα πριν στο νησί και θα έφευγαν την επομένη της ολοκλήρωσης των διακοπών;

Έρευνα για “διαρροές” στον Τύπο περί απόρριψης της αίτησης ακυρότητας της ποινικής δίωξης σε βάρος της ζητά η Τουλουπάκη

Τη διενέργεια έρευνας για τις διαρροές στον Τύπο περί βουλεύματος που απορρίπτει την αίτηση ακυρότητας της ποινικής δίωξης σε βάρος της, ζητά η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη με έγγραφο της προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου και τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου στο οποίο περιλαμβάνει βεβαίωση ότι το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο δεν έχει καν συνεδριάσει για την υπόθεση της.

Η Εισαγγελέας αναφέρεται σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και σχετική ανάρτηση υπουργού, που επικαλούμενα πληροφορίες υποστήριζαν ότι εκδόθηκε απορριπτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αίτηση της.

Όπως επισημαίνει τέτοιο βούλευμα δεν υπάρχει αφού όπως επισημαίνει επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα βουλευμάτων και έλαβε υπηρεσιακή βεβαίωση η οποία αναφέρει ρητά ότι ως σήμερα 31/07 δεν έχει γίνει διάσκεψη του συμβουλίου πλημμελειοδικών το οποίο θα αποφανθεί επι του αιτήματος της, ούτε έχει εκδοθεί κάποιο σχετικό βούλευμα.

Η εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί το ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζει ως πολύ σοβαρό επισημαίνοντας ότι και στις ανθρώπινες αντοχές υπάρχουν όρια.

Δημοσιεύματα

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο από το Πρώτο Θέμα, τον Ελεύθερο Τύπο και την Άποψη καθώς και ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τα οποία αναφέρουν ότι εκδόθηκε απορριπτικό βούλευμα για το αίτημα της.

Το έγγραφο της κυρίας Τουλουπάκη στάλθηκε στους Πρόεδρο και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς και τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου.