“Η πολιτική προστασία αντί να βοηθήσει μας λέει φύγετε και αφήστε τα” (Βίντεο) — Έδιωξαν 5.000 δασοπυροσβέστες. Δεν πήραμε το Ρωσικό Beriev. Άφαντος ο Στυλιανίδης

Φωτιά στην Πεντέλη: Καίγονται αυλές σπιτιών στο Ντράφι – Δραματικές εικόνες  - ΤΑ ΝΕΑ

Φωτιά: Παντού καμένα σπίτια σε Ανθούσα και Πεντέλη 

Κάηκαν ολοσχερώς αυτοκίνητα και ένα σπίτι τυλίγεται στις φλόγες αυτήν την στιγμή.

Δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανθούσα

Το παράπονο των πολιτών που αναφέρουν ξανά και ξανά είναι ότι δεν έχουν πάει πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για να βοηθήσουν.

Ανθούσα: Συντετριμμένοι οι άνθρωποι που βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται

Φορτισμένοι οι πολίτες που αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους για να σωθούν οι ίδιοι.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Ανθούσα – “Δεν έρχονται να μας βοηθήσουν – Μας λένε αφήστε τα και φύγετε από την Πολιτική Προστασία”

Δραματική η κατάσταση στην Ανθούσα με πυκνούς καπνούς να καλύπτουν τα πάντα και κατοικίες να καίγονται ολοσχερώς.

H απουσία του ρωσικού γίγαντα Βeriev BE-200 εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή αντι-ρωσικών κυρώσεων αδιαφορώντας για τα ελληνικά συμφέροντα είναι καταλυτική. Σε μία κρίσιμη συγκυρία όπου η Αττική απειλείται από ένα τρομακτικών διαστάσεων πύρινο μέτωπο απουσιάζει το μεγαλύτερο πυροσβεστικό «όπλο» που είχε ποτέ στην διάθεσή της η Πυροσβεστική.

Το Beriev αποδείχτηκε καθοριστικό στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο εξαιρετικά δύσκολο περσινό καλοκαίρι, και οι τεράστιες δυνατότητές του έγιναν αντιληπτές επί του πρακτέου και επί του πεδίου.

Με τι το αντικατέστησε η κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι αύξησε τον προϋπολογισμό κατά 35%; Με τα αεροσκάφη Air-Tractor, που δεν πετάνε όταν έχει ισχυρούς ανέμους, δηλαδή όταν χρειάζονται περισσότερο.

Τι έκανε η κυβέρνηση για να το αντικαστήσει;  Ζήτησε από τους συμμάχους έναλλακτική λύση από τις ΗΠΑ, όπως C-130 και DC-10;

Το πρώτο που έκανε το 2019 ήταν να διώξει 5.000 πυροσβέστες

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ», τον Ιούλιο του 2020, προειδοποιούσε για αυτά που ζούμε σήμερα: «παρά τις δεσμεύσεις και την κοινή παραδοχή ότι οι συνάδελφοι προσφέρουν σημαντικό έργο τόσο στον καθαρισμό των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και όχι μόνο, το ειδικό πρόγραμμα με το οποίο εργάζονταν δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα και τα δάση να μείνουν ανοχύρωτα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία».

Σήμερα στη Φωτιά στην Πεντέλη στέλνει αστυνομικούς, πεζοναύτες και… αλεξιπτωτιστές

Φυσικά και κάθε βοήθεια είναι αναγκαία, αλλά τι μπορούν να προσφέρουν αστυνομικοί με περιπολικά και φαντάροι με κράνη και πτυοσκάπανα;  Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί έχουν διατεθεί και συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, στην πυρκαγιά της Πεντέλης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Ένω οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θέσει στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πεντέλη επιχερούν το 575 Τάγμα Πεζοναυτών και η 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Αλλα λόγια να αγαπιώμαστε