Η Οδύσσεια του Τσάβι Πασκουάλ για να γυρίσει στην Ισπανία * Έχει λογική η απόφαση της FIBA για το Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ * Όλες οι αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Άρον-άρον έφυγε από την Αγία Πετρούπολη ο Τσάβι Πασκουάλ, μόλις ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της Ρωσίας. Δύο πτήσεις και οδήγηση 620 χλμ. περιελάμβανε το ταξίδι του με προορισμό τη Βαρκελώνη.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, η Ζενίτ ήταν μία από τις ομάδες που συνέχιζαν κανονικά το πρόγραμμά τους, όπως άλλωστε οι περισσότερες στη Ρωσία. Από τη στιγμή που η VTB League κατέβασε ρολά και η EuroLeague δεν δείχνει πιθανό να συνεχιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο Τσάβι Πασκουάλ αποφάσισε να φύγει από την Αγία Πετρούπολη για να γυρίσει στην πατρίδα του.

Ο πολύπειρος τεχνικός χρειάστηκε δύο πτήσεις (Αγία Πετρούπολη – Μόσχα και Μόσχα – Μαδρίτη) για να φτάσει στην Ισπανία και άλλα 620 χιλιόμετρα με αμάξι που νοίκιασε για να φτάσει στο σπίτι του. Η ανακοίνωση του Βλάντιμιρ Πούτιν πως τα σύνορα της Ρωσίας θα κλείσουν οδήγησε σε μαζική έξοδο, με τον Πασκουάλ να εξηγεί στη Mundo Deportivo πως πέρασε από ενδελεχείς ελέγχους και θερμομετρήθηκε ώστε να είναι ασφαλές το ταξίδι του με προορισμό τη Βαρκελώνη.

Έχει λογική η απόφαση της FIBA για το Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ

Έχει λογική η απόφαση της FIBA για το Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ

Συμφωνώ με τη λογική της FIBA να διακόψει το Τσάμπιονς Λιγκ και να διοργανώσει Final-8 από 30 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου.

Για όσους δεν το έχουν πληροφορηθεί αυτό έγινε κατόπιν εισήγησης της ΑΕΚ, η οποία έχει προκριθεί στους”8″ (θα παίξει με την Νίμπουρκ) και παρουσίασε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση. Γι’ αυτό και υιοθετήθηκε ομόφωνα.

Εκείνη την περίοδο οι ομάδες συμμετέχουν συνήθως σε φιλικά τουρνουά ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων τους.

Έτσι, αντί για αγώνες προετοιμασίας θα δώσουν επίσημα παιχνίδια και καλό είναι να γνωρίζουν από τώρα τις ημερομηνίες για να φτιάξουν το πρόγραμμά τους.

Αν μη τι άλλο η FIBA έδειξε αντανακλαστικά και καλά έκανε, διότι με όλο αυτό που ζούμε είναι αδύνατον να ξαναπαιχτεί κανονικό μπάσκετ.

Διότι οι ομάδες θα πρέπει να μαζέψουν τους παίκτες τους, πολλοί από τους οποίους είναι στο εξωτερικό και ουδείς γνωρίζει πώς θα ταξιδέψουν, συν την προετοιμασία που θα πρέπει να γίνει.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι με ποιους αθλητές θα αγωνιστούν οι ομάδες. θα μείνουν οι ίδιοι η, θα αλλάξουν με τις μεταγραφές; Λογικά το δεύτερο.

Για εμένα, πάντως, αυτή η απόφαση είναι σημείο αναφοράς για την Ευρωλίγκα, την ΟΥΕΦΑ και κάθε ομοσπονδία που έχει επίσημες εκκρεμότητες με την διεξαγωγή διοργανώσεων, πρωταθλημάτων, κυπέλλων κλπ.

Σαφώς η Ευρωλίγκα είναι κάτι άλλο, όπως το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα, όμως ο κορονοϊός παίζει φουλ επιθετικά, σκοτώνει κόσμο και δεν ξέρουμε πώς θα τον αναχαιτίσουμε.

Άλλωστε, ακόμα και η απόφαση της FIBA είναι στον αέρα, διότι δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις με τον φονικό ιό.

Έγινε, όμως, ένα σημαντικό βήμα και κάπως έτσι επιβάλλεται να κινηθούν κι οι άλλες ομοσπονδίες και λίγκες.

 

Όλες οι αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

ΟΥΕΦΑ

Η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε αναβολή όλων των εθνικών και συλλογικών αναμετρήσεων μέχρι τον Ιούνιο και ανακοίνωσε ελαστικά μέτρα για την διαδικασία αδειοδότησης και Financial Fair Play των συλλόγων.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ έχουν ως εξής

Μετά από μία τηλεδιάσκεψη με τους Γενικούς Γραμματείς των 55 χωρών μελών της ΟΥΕΦΑ και μετά από υποδείξεις που έγιναν από τις ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν στις 17 Μαρτίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ έλαβε μία σειρά αποφάσεων.

Σε επίπεδο διοργανώσεων

– Όλα τα παιχνίδια εθνικών ομάδων, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες, που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020, αναβάλλονται μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τις αναμετρήσεις των πλέι οφ για το Euro 2020 και τους αγώνες για την προκριματική φάση για το Euro 2021 γυναικών.

– Όλα τα υπόλοιπα επίσημα παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών φιλικών, αναβάλλονται επίσης μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Διοργανώσεις μικρών Εθνικών ομάδων

(i) Αναβάλλεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-17 που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Μάιο του 2020.

(ii) Αναβάλλεται η τελική φάση από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-19 γυναικών που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2020.

(iii) Αναβάλλεται μέχρι νεότερης ειδοποίησης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-17 γυναικών που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί τον Μάιο του 2020.

(iv) Αναβάλλεται μέχρι νεότερης ειδοποίησης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί για τον Ιούλιο του 2020 (και η οποία θα λειτουργούσε ως προκριματική διοργάνωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U-20 της FIFA).

– Αναβάλλονται μέχρι νεότερης ειδοποίησης οι τελικοί για το Champions League στο Futsal, που ήταν προγραμματισμένοι για τον Απρίλιο του 2020.

– Όλες οι προθεσμίες που αφορούσαν τις συλλογικές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ για την σεζόν 2020-21 αναβάλλονται μέχρι νεότερης ενημέρωσης, ιδίως σε ότι αφορά την διαδικασία αποδοχής και εγγραφής παικτών. Η ΟΥΕΦΑ θα ορίσει νέες προθεσμίες εν ευθέτω χρόνω.

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία αδειοδότησης συλλόγων και στο Financial Fair Play

Η Εκτελεστική Επιτροπή επανέλαβε την πλήρη δέσμευση της σε ό,τι αφορά την διαδικασία αδειοδότησης συλλόγων και αυτή του Financial Fair Play και συμφώνησε ότι οι παρούσες ιδιάζουσες συνθήκες απαιτούν μερικές σημαντικές παρεμβάσεις για να διευκολύνουν το έργο των ομοσπονδιών – μελών και των συλλόγων.

Υποστηρίζει την πρόταση να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν την διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων, μέχρι να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία αποδοχής τους για τις συλλογικές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ της επόμενης σεζόν.

Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης αβεβαιότητας που προκαλείται από τα τρέχοντας έκτακτα γεγονότα, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να αναστείλει τις διατάξεις αδειοδότησης των συλλόγων που σχετίζονται με την προετοιμασία και την αξιολόγηση των μελλοντικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών τους. Αυτή η απόφαση ισχύει αποκλειστικά για την συμμετοχή στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ την σεζόν 2020-21.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*