Η κυρία του «δίπλα στους Ρομά ζουν άνθρωποι» και «άοπλοι εισβολείς» οι πρόσφυγες πήρε υφυπουργείο – O «θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη» έγινε υφυπουργός…

Η Σοφία Βούλτεψη πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ανέλαβε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τον ανασχηματισμό τη θέση της υφυπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου. Αρμοδιότητα του υφυπουργείο της είναι η ταυτοποίηση των προσφύγων, η παροχή ασύλου και η  ένταξη τους σε δομές.

Σε ποιο πολιτικό στέλεχος όμως δόθηκαν οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες;

Η κυρία Βούλτεψη ως κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά (στην οποία μέλος της ήταν και ο σημερινός πρωθυπουργός) έκανε σημαία της το ρατσιστικό και ακροδεξιό όρο «λαθρομετανάστες».  Η κυρία Βούλτεψη είναι αυτή που δήλωνε στις 16 Νοεμβρίου 2015 ότι όπως υπάρχουν «λαθραναγνώστες» υπάρχουν και «λαθρομετανάστες»!!!

Η κυρία Βούλτεψη είναι αυτή που χρησιμοποιώντας την πιο ακραία προπαγάνδα της ακροδεξιάς χαρακτήριζε τους πρόσφυγες σαν εισβολείς. Για την κυρία Βούλτεψη τα 9 παιδιά και οι 3 γυναίκες που έχασαν την ζωή τους σε ναυάγιο κοντά στο Φαρμακονήσι το Δεκέμβριο του 2015  ήταν «άοπλοι εισβολείς» που τελικά δεν κατάφεραν να …«εισβάλουν» στην Ελλάδα.

Η κυρία Βούλτεψη ήταν αυτή που τον Ιούνιο του 2017 είχε ξεστομίσει τη φράση ότι «δίπλα στους Ρομά ζουν άνθρωποι»… Τότε για να στηρίξει την κυβερνητική απόφαση για απομάκρυνση των Ρομά από το Χαλάνδρι δεν δίστασε να …εξαιρέσει τους Ρομά από το ανθρώπινο είδος.

Αυτή λοιπόν η κυρία την Τρίτη θα ορκιστεί για να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου. Οι απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει δίνουν και το στίγμα της. Το κατάλληλο στέλεχος στην κατάλληλη θέση για την εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Είναι φανερό ότι οι παραπάνω ακροδεξιές πολιτικές ιδέες συγκινούν τον κύριο Μητσοτάκη, όσο συγκινούσαν και τον κύριο Σαμαρά…

 

O «θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη» έγινε υφυπουργός…

Εδώ και πολλές μέρες υπήρξαν αναλύσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που επικαλούμενες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υποστήριζαν ότι μέσω του ανασχηματισμού ο Κ. Μητσοτάκης θα επιχειρούσε «στροφή προς το πολιτικό κέντρο» με «αξιοποίηση στελεχών από αυτή τη δεξαμενή»… Μάλιστα την εμφάνιζαν και σαν «κεντρική επιλογή» του πρωθυπουργού!

Ωστόσο φαίνεται ότι πάνω στη «στροφή» …εκτροχιάστηκε ο Κ. Μητσοτάκη και κατέληξε στο «κέντρο» της ακροδεξιάς δεξαμενής για να χρησιμοποιήσει στελέχη για την κυβέρνηση του.

Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί πολιτικά η τοποθέτηση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη του Γιώργου Στύλιου, ο οποίος είχε αποπεμφθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2014, όταν από το βήμα του Βουλής είχε επιτεθεί φραστικά στη Λιάνα Κανέλλη με τις άθλιες εκφράσεις «θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη» και «θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη»…

Ο Γ. Στύλιος τότε ήταν υφυπουργός Παιδείας!!! Και επέλεξε από τα πρώτα υπουργικά βήματά του να δείξει τις μεθόδους «διαπαιδαγώγησης» που ασπάζεται. Ο Σαμαράς τότε με «βαριά» καρδιά «καρατόμησε» τον υφυπουργό που ήταν προσωπική επιλογή του παρότι ήταν δύο μήνες στο υπουργείο και δεν είχαν ακόμη ανακοινωθεί οι αρμοδιότητές του, οι οποίες δημοσιεύθηκαν μετά την παραίτησή του.

Οι «Στύλιοι» όμως φαίνεται ότι σε τούτο τον τόπο δεν χάνονται. Εξάλλου σε μια κυβέρνηση που χωρούν οι Βορίδης και Γεωργιάδης υπάρχει χώρος και για έναν Στύλιο…
Στον Στύλιο που επικαλέστηκε τα χτυπήματα του καταδικασμένου ναζί Κασιδιάρη για να κάνει …αντιπαράθεση με τη βουλευτή του ΚΚΕ του πρόσφερε υπουργική καρέκλα ο Κ. Μητσοτάκης! Του έδωσε θέση για να κυβερνήσει!
Ο Γ. Στύλιος πήρε μετά από τον ανασχηματισμό τη θέση του Υφυπουργού αρμόδιου για τα Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο, στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Άντε και υπουργός στην επόμενη «στροφή» προς το «κέντρο» που θα κάνει ο Μητσοτάκης…