Η κυβέρνηση στέλνει στον Προκρούστη το δικαίωμα στη διαδήλωση

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο μητσοτακησ κυριακοσ

Η διαχρονική «αλλεργία» της Δεξιάς στο λαϊκό κίνημα και τις εκφράσεις του, με αιχμή τις διαδηλώσεις και τις πορείες και με πρόσχημα την «ταλαιπωρία των πολιτών», αναδείχθηκε κατά την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατία, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εργασίες του 13ου συνεδρίου της, το πρωί της Κυριακής.

Η κυβέρνηση στέλνει στον Προκρούστη το δικαίωμα στη διαδήλωση

Ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα κατατίθεται νομοσχέδιο που θα «ρυθμίζει»… την ανακοίνωση και τον προγραμματισμό των διαδηλώσεων.

Η «κανονικότητα προέρχεται από τη λέξη κανόνας» είπε ο πρωθυπουργός, «με απόλυτο σεβασμό στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης», όπως είπε, αλλά και με κριτήριο και βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί μια διαμαρτυρία στο υπόλοιπο σύνολο των πολιτών.

Θα ρυθμίζεται, όπως ανέφερε ειδικότερα, η χωροταξία ώστε «να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες», καθώς, όπως σημείωσε, χθες «κάποιοι λίγοι αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν του πολλούς και να κλείσουν τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας».

Ωστόσο, το «κρεσέντο» της κρατικής καταστολής το τελευταίο διάστημα, η απόπειρα κρατικής παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα με την αλλαγή στον τρόπο απόφασης των απεργιών κ.α, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ότι η… «ογκομέτρηση» των διαδηλώσεων θα έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον «σεβασμό» των δικαιωμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*