Η κυβέρνηση σκέφτεται το κλείσιμο των Super Market τις Κυριακές – Απίστευτο μποτιλιάρισμα λόγω των… ελέγχων!

σούπερ μάρκετ

Κορονοϊός: Αλλαγές στα ωράρια των καταστημάτων που παραμένουν ανοιχτά μετά και τους περιορισμούς της κυβέρνησης εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο τα σούπερ μάρκετ «να μην είναι ανοικτά τις Κυριακές». «Σέβομαι απολύτως τον κόπο των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ τον κόσμο χωρίς λόγο», σημείωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός.

«Η κρίση του κορωνοϊού έχει χαρακτηριστικά μαραθωνίου»

Ο ίδιος τόνισε ότι θα ανακοινωθούν νέοι κλάδοι (ΚΑΔ) που θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση. «Θα ανακοινωθούν νέοι ΚΑΔ. Και τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν. Θα μάθουμε, σήμερα στο Ecofin τα νέα εργαλεία που πιθανόν να έχουμε και τότε θα αποφασίσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά. «Η κρίση αυτή δεν έχει τα χαρακτηριστικά αγώνα δρόμου 100 μέτρων, αλλά τα χαρακτηριστικά Μαραθωνίου», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σε μια εβδομάδα. Αν είμαστε τυχεροί θα τελειώσει αρχές Μαΐου. Αρα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα αποθέματα του κράτους αμέσως γιατί στο τέλος δεν θα έχουμε δυνάμεις», συμπλήρωσε.

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Απίστευτο μποτιλιάρισμα λόγω των… ελέγχων!

απαγόρευση κυκλοφορίας

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν βγει στους δρόμους για να επιβλέψουν αν τηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας ή όχι. Σήμερα, Δευτέρα 23.03.2020, πρώτη μέρα εφαρμογής του πρωτοφανούς μέτρου, δεν πέφτουν… πρόστιμα, αλλά μόνο συστάσεις.

Χαμός με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύ από τις 06:00 το πρωί της 23ης Μαρτίου και τουλάχιστον έως τις 6 Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση χθες. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (23.03.2020) οι έλεγχοι στους δρόμους της Αθήνας είναι πολλοί, με τους αστυνομικούς να σταματούν αυτοκίνητα και να ζητούν από τους οδηγούς είτε τη χειρόγραφη βεβαίωση είτε το sms που απαιτούνται για να μετακινηθούν.

Εξαιτίας μάλιστα των ελέγχων σε πολλούς δρόμους, όπως η άνοδος του Κηφισού, παρατηρήθηκε μποτιλιάρισμα και κίνηση αρκετών χιλιομέτρων. Νωρίτερα, είχε παρατηρηθεί κίνηση και στην κάθοδο του Κηφισού, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη. Μποτιλιάρισμα και στο κέντρο της Αθήνας, αφού ένα από τα μπλόκα είχαν στηθεί στους Στύλους του Ολυμπίου Διός! Μπλόκα έχουν στηθεί πριν τα διόδια και όποιος οδηγός δεν έχει χαρτί, τότε η αστυνομία τον γυρίζει πίσω! Κίνηση παρατηρήθηκε και στην Αττική Οδό.

Δείτε live όλα τα κρούσματα του κορονοϊού στην Έλλαδα και σε όλο τον κόσμο.

Χρονόπουλος: Σήμερα συστάσεις, αύριο… πρόστιμα!

Η πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν θα φέρει… πρόστιμα (150€ το ύψος τους) αλλά συστάσεις, παραινέσεις και συμβουλές, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Θόδωρος Χρονόπουλος.

«Από αύριο αρχίζουν κανονικά τα πρόστιμα, οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς σε όλα τα αστικά κέντρα και την επαρχία», τόνισε ο Θ. Χρονόπουλος μιλώντας την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1. «Πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη μας, την ατομική και κοινωνική ευθύνη, να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Είμαστε σκληροί με αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.